Na vsebino

Včeraj potrjenih 19 novih okužb

Včeraj je bilo po 1112 testiranjih potrjenih 19 novih primerov okužbe s covidom-19. Hospitaliziranih je 16 bolnikov s covidom-19, eden izmed njih potrebuje intenzivno nego. Umrl ni nihče od okuženih.

Po 19 novih okužbah se je število vseh potrjenih primerov v Sloveniji povečalo na 1878. V torek ni umrl noben bolnik s covidom-19, skupno število umrlih tako ostaja pri 111.

Po podatkih vlade je bil en bolnik odpuščen iz bolnišničnega zdravljenja. Skupno je bolnišnično zdravljenje uspešno prestalo 313 ljudi, ki so se okužili z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 16 oseb s covidom-19, eden od bolnikov pa potrebuje zdravljenje na oddelku za intenzivno nego.

Po oceni NIJZ-ja je v Sloveniji trenutno 266 aktivnih primerov okužbe.

Kot je na Twitterju zapisal vladni govorec Jelko Kacin, se ob ponovnem povečanju novookuženih nekaj primerov še preverja. Ko bodo na voljo dokončni rezultati, bo po napovedih Kacina NIJZ sklical novinarsko konferenco, na kateri bo epidemiolog Mario Fafangel javnosti predstavil celovito epidemiološko sliko.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj