Na vsebino

Včeraj potrjenih 34 novih okužb

Včeraj je bilo po 1159 testih potrjenih 34 okužb s covidom-19. Premier Janez Janša je opozoril, da bo množična obolenja, smrti, kolaps zdravstva in ponovno zaustavitev javnega življenja preprečilo le dosledno upoštevanje omejitev, priporočil in karanten.

Po 34 novih potrjenih okužbah s covidom-19, kar je največ po 16. aprilu, je skupno število potrjenih okužb v Sloveniji naraslo na 1827‬. Doslej je bilo skupno opravljenih 113.665 testiranj. Po podatkih NIJZ-ja je v državi zdaj 256 aktivnih primerov okužb.

Po podatkih vlade je hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19, nihče od njih ne potrebuje intenzivne nege. V petek ni umrl noben okužen bolnik, prav tako ni bil nihče odpuščen iz bolnišnice. Doslej je v Sloveniji umrlo 111 bolnikov s covidom-19, 325 pa jih je uspešno prestalo bolnišnično zdravljenje.

V zadnjem tednu je bilo potrjenih 148 primerov okužb, od začetka julija pa skupno 215. V juniju je bilo potrjenih 139 primerov, v maju pa 39. Največ okužb je bilo sicer potrjenih v marcu (841), aprila pa je bilo odkritih 593 primerov okužb s covidom-19.

Po sledilniku covid-19, ki zbira podatke NIJZ-ja in ministrstva za zdravje, je bilo v petek 7 novih primerov potrjenih v Velenju, pet v Hrastniku, po trije v Ljubljani in Cerknici, po dva nova primera so potrdili v Dravogradu, Kopru, na Ravnah na Koroškem in v Laškem, po en nov primer pa je bil odkrit v Vipavi, Mariboru, Pivki, Kranju, Metliki, Murski Soboti in Tišini. Novi koronavirus je bil odkrit tudi pri enem tujem državljanu.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj