Na vsebino

Včeraj s kolesi, v soboto pa z vlakom

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti se tudi v Semiču vrstijo številni dogodki. Včeraj so tako pod vodstvom Roka Simčiča pripravili delavnico predstavitve električnih koles z možnostjo preizkusne vožnje po bližnji okolici. Električna kolesa postajajo vse bolj popularna, zlasti v okoljih z zelo razgibanim terenom in kolesarskimi potmi, ki potekajo po gozdnih in makadamskih cestah. Prehod iz tradicionalnega na električno kolo pa je povezan s stresom in negotovostjo. Z delavnico predstavitve električnih koles z možnostjo preizkusne vožnje po bližnji okolici so želeli obiskovalcem približati to zdravju in okolju prijazno prevozno sredstvo. Predstavili so prednosti tega kolesa ter na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu in vzdrževanju.

Pestro pa bo tudi v soboto, ko se bodo ob 12.30 uri udeleženci z vlakom iz Semiča odpravili v Rožni Dol. Na železniški postaji Semič, ki nima več prometne pisarne, bo najprej izvedena delavnica branja voznega reda vlakov. Udeleženci bodo izvedeli, kje vse je vozni red dostopen, kako do vozovnice, kakšne možnosti imajo občani za znižanje cene vozovnice, poleg tega tudi možnost prevoza koles z vlakom. Iz Rožnega Dola bodo pod vodstvom lokalnega turističnega vodnika nadaljevali peš ali s kolesom do vodnega zajetja Bajer pri Potokih, ribnika in nekdanjega zajetja z vodno črpalko za parne lokomotive. Tu bo predstavljen razvoj železniških lokomotiv. Pot jih bo nato vodila skozi železniški predor do izhodiščne točke na semiški železniški postaji. Aktivnost je namenjena vsem generacijam, priporočene pa so prijave, ki jih sprejemajo na TIC Semič.

Vir: foto: KC Semič - TIC Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj