Na vsebino

Vedno več pozitivnih v DSO Metlika

V DSO Metlika se število stanovalcev z znaki okužbe s koronavirusom zvišuje. Po odločitvi zdravniške ekipe je bilo 25. 3. 2020 dodatno odvzetih 27 brisov stanovalcev. 26. 3. 2020 so bili znani izvidi testov – pozitivnih je bilo 18 brisov stanovalcev. Za zdravstveno stanje stanovalcev skrbi zdravniška ekipa iz Splošne bolnišnice Novo mesto, ZD Novo mesto ter ZD Metlika in ZD Črnomelj.

Z zdravljenja v bolnišnici so se vrnili trije stanovalci, ki morajo po navodilih zdravniške ekipe ostati v izolaciji. Med zdravljenjem v bolnišnici so za posledicami koronavirusa umrli štiri stanovalci DSO Metlika, ena oseba, ki je bila pozitivna na COVID-19, je umrla v domu, ena umrla oseba pa ni bila okužena z virusom COVID-19. Svojce stanovalcev redno obveščamo o stanju njihovih bližnjih.

Po naših informacijah je med zaposlenimi osem okuženih z virusom COVID-19, nihče od obolelih se še ni vrnil v službo. Poleg vseh dosedanjih varnostnih ukrepov, ki jih v domu izvajamo od začetka pojava virusa COVID-19 pri nas, smo dodatno uvedli še ukrep merjenja telesne temperature vsem zaposlenim dvakrat dnevno.

V DSO Metlika se soočamo s potencialnim pomanjkanjem zaščitne opreme – količina zaščitnih plaščev za enkratno uporabo zadostuje samo še za tri dni. Na tem mestu se zahvaljujemo vsem podjetjem in posameznikom, ki so domu donirali zaščitno opremo in druga sredstva ter nam pomagajo pri skrbi za stanovalce.

Video pogovori med stanovalci DSO Metlika in njihovimi svojci, ki jih izvajamo s pomočjo prostovoljcev, so izredno dobro sprejeti. Stik s svojci pozitivno vpliva na stanovalce in na njihovo razpoloženje.

Vir: DSO Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj