Na vsebino

Viadukt Otovec

Razglednica je napisana v češčini, tudi poslana je bila na Češko. Pisana je bila 3. februarja 1916, žigosana pa 4. februarja 1916 na pošti Črnomelj. Tudi vojaška cenzura v Ljubljani je udarila žig, da je bilo besedilo pregledano. Bil je to čas prve svetovne vojne. Založil: A.M.B.

Pošiljatelj, kolikor lahko razberemo, je napisal takole: »Drženj prijatli! Večera dospel janu konečne po 1.1/2 denmi jizde Črnomlju kde noč Lah očekival. Krajina romantička, gde mimo leni peštuje se same vino. Jitra odjizdince povogem do Gottsche 42 km spalenem spotzdravem stručuje«.

V prevodu takole: »Cenjeni gospod St (?) Zeman, direktor pivovarne, Nova Paka, Češko. Cenjeni prijatelj, Včeraj, po 1,5 dnevnem potovanju sem končno dosegel Črnomelj, kjer me je pričakal Lad. Pokrajina je romantična, poleg gozda raste le trta. Jutri odhajam z vozom v 42 kilometrov oddaljeno Kočevje. V prisrčni vezi Lad. Vejnar Z. Vejnar«.

Iz knjige B. Flajšman: 100 let belokranjske železniške proge na razglednicah, 2014.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj