Na vsebino

Vinski kleti Metlika prestižna nagrada

Foto: @vinskaklet.metlika
Foto: @vinskaklet.metlika

Vinska klet Metlika je na prestižnem mednarodnem ocenjevanju vin in žganih pijač International Wine and Spirit Competition (IWSC) v Londonu, prejela srebrno medaljo za osem let star vinjak Mathia de Luca.

Na idejo o vinjaku so v metliški Vinski kleti prišli leta 2010, a ker je bila tistega leta slaba letina, so se odločili počakati in tako naslednje leto z najboljših leg na Vinomerju skrbno odbrali primerno grozdje. Stari vinjak Mathia de Luca z oznako VSOP je rezultat dolgotrajnega dela strokovnjakov in zaposlenih Vinske kleti Metlika. Najboljše vino iz izbranega domačega grozdja, skrbno izpeljana destilacija v kolonskem kotlu in leta zorenja v hrastovih barik sodih izražajo eleganco in prefinjenost tega žlahtnega vinskega destilata. »Preplet vonjev in okusov, ki spominjajo na marelice, suhe fige, zrelo tropsko sadje, rozine, vanilijo, karamelo ter pikanten in dolg pookus, oblikujejo njegovo vrhunsko kakovost in edinstven značaj,« so še zapisali v Vinski kleti Metlika.

IWSC je tradicionalno ocenjevanje vin in žganih pijač z več kot 50-letno tradicijo in velja za nekakšne oskarje med alkoholnimi pijačami. Vsako leto se na tekmovanje v Londonu prijavijo pridelovalci pijač iz več kot 90 držav sveta. Strokovna žirija svetovno priznanih ocenjevalcev vin in žganih pijač se drži strogih standardov kakovosti, ki zagotavljajo kredibilnost tega prestižnega mednarodnega ocenjevanja. Pijače morajo najprej opraviti slepo degustacijo, nato pa še vrsto kemijskih in mikrobioloških analiz.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj