Na vsebino

Voznici pod vplivom prepovedanih drog nevarno vožnjo preprečili z uporabo sredstva za prisilno ustavljanje vozil

Med kontrolo prometa v Črnomlju so policisti v noči na 11. 6. opazili avtomobil, ki je vozil po levem smernem vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Kanižaricim, v naseljih vozil s hitrostjo več kot 100 km/h in vozil po levem smernem vozišču. Vozila, ki so pripeljala iz nasprotne smeri, so morala v izogib trčenju zapeljati na rob vozišča ali celo z vozišča. Voznik je z nevarno vožnjo nadaljeval, zato so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil Stinger. Avtomobil je prevozil Stinger in se zaradi prerezanih pnevmatik kmalu ustavil. Ko so se policisti s službenim vozilom zapeljali pred avtomobil kršitelja, da bi mu preprečili nadaljnjo vožnjo, je voznik sunkovito speljal in s prednjim delom trčil v službeno vozilo policije. Policisti so ugotovili, da gre za 31-letno voznico iz Črnomlja, ki tudi v nadaljevanju ni upoštevala njihovih ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva. Na podlagi opravljenega hitrega testa je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom prepovedanih drog. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje in ji odredili strokovni pregled. Po zaključeni preiskavi bodo 31-letno osumljenko ovadili zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

10. 6. so bili policisti obveščeni, da v novomeški bolnišnici oskrbujejo mladoletnico, ki naj bi se poškodovala pri padcu s kolesom. Zaradi hudih poškodb so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Črnomaljski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je kolesarka dopoldne v naselju Dečina pri vožnji po klancu navzdol med zaviranjem izgubila oblast nad kolesom in padla po vozišču.

11. 6. dopoldne je na Ulici 21. oktobra v Črnomlju 44-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, zapeljal s ceste in trčil v okno gostinskega lokala. Poškodovanega kolesarja so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj