Na vsebino

Vreme jutri, v soboto in nedeljo

Ponoči in zjutraj bo na vzhodu še delno jasno, drugod bo oblačno. V zahodnih krajih bo pričelo deževati, do jutra se bo dež razširil na južno in del osrednje Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju 9, po dolinah severne Slovenije malo pod 0 °C.

V petek bo oblačno, padavine se bodo do večera razširile na vso Slovenijo. Meja sneženja bo večinoma med 800 in 1200 m nadmorske višine, zvečer se bo pričela spuščati. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 10, ob morju do 12 °C.

V noči na soboto se bo meja sneženja spustila do nižin. V soboto bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni veter, na Primorskem že zjutraj zmerna burja, ki bo popoldne ponehala.

V nedeljo bo sončno, zjutraj bo mrzlo, popoldne pa se bo na zahodu znova pooblačilo.

V noči na ponedeljek bo ob morju in na vzhodu deževalo, drugod snežilo. Do jutra bo sneg po nižinah prešel v dež, čez dan se bo meja sneženja dvignila do okoli 1800 m. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri.

Območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in našimi kraji slabi. Vremenska fronta je dosegla zahodno Evropo, pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in postopno bolj vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj