Na vsebino

Vremenska napoved za konec tedna

Ponoči se bo od zahoda postopoma pooblačilo, nekaj jasnine bo zjutraj še na severovzhodu. Tam bo ponekod pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 7 do 10°C.

Jutri bo oblačno. Zjutraj bo v zahodnih krajih pričelo deževati. Ob morju bo popoldne zapihal jugo, drugod se bo nekoliko okrepil južni do jugozahodni veter. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in širil proti osrednjim krajem, v noči na nedeljo pa zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 7, drugod od 9 do 15°C.

V noči na nedeljo se bo hladilo. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja, meja sneženja se bo do zgodnjega jutra marsikje spustila do nižin. Padavine bodo zjutraj večinoma ponehale, le na jugu se bodo občasno pojavljale še dopoldne. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, predvsem v severni in vzhodni Sloveniji pa severni veter. V noči na ponedeljek se bo zjasnilo in v ponedeljek bo precej jasno. Jutro bo mrzlo in ponekod v osrednjih krajih megleno. V torek bo dopoldne pretežno jasno, zjutraj bo mrzlo, ponekod po nižinah bo megla. Popoldne se bo predvsem v zahodnih krajih pooblačilo.

Nad severozahodno Evropo je globoko območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto. Nad Sredozemljem in jugovzhodno ter vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom k nam priteka topel in vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj