Na vsebino

Vrhunsko glasbeno popotovanje

Včeraj zvečer je v Kulturnem centru Semič potekal koncert 16-članske pevsko-inštrumentalne zasedbe Hinggan Union. Gostje so v Belo krajino prispeli iz približno 7.000 km oddaljene severozahodne kitajske avtonomne regije Notranje Mongolije.

Za zasedbo lahko brez pomislekov ugotovimo, da je kot živa enciklopedija mongolske umirajoče umetnosti, katere jedro so meditativno grleno petje in tradicionalni inštrumenti kot sta na primer »topšur« in »morin kur«, katerih zvok spominja na jok divjih konjev.

Orkester se poleg tega ponaša z izjemnim slovesom, saj je večkratni udeleženec na predstavitvah kitajskih manjšin, številnih glasbenih festivalov in tekmovanj, na katerih je bil prejemnik nagrad za najboljšega izvajalca. Pohvalijo se lahko tudi s stalnim sodelovanjem z ameriškim Broadwayem in tamkajšnjimi umetniškimi direktorji.

Četudi nam je bil jezik včerajšnjih izvajalcev nerazumljiv, smo v dvorani začutili univerzalen jezik glasbe in v pesmih prepoznali zgodbe o življenju mongolskega ljudstva, ljubezni, starodavnih krajev, naravi, legendah in bojevnikih.

Po več kot uspešnem koncertu pa je sledil "foto shooting" v vseh možnih kombinacijah ...

Ogledate si lahko tudi nekaj videoposnetkov včerajšnjega nastopa:

01 - HingganUnion - Extend Auspicious Wish

02 - HingganUnion - The Cloud and Mist in Hell

03 - HingganUnion - Please Come to My Home

04 - HingganUnion - Du Ren Zha Na

05 - HingganUnion - Praise of Baiyinju rihe Mountain

06 - HingganUnion - Jasmine ma

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj