Na vsebino

Vrtec Sonček v Semiču bo v tednu od 26. do 30.oktobra deloval po ustaljenem poslovnem času

Županja občine Semič, Polona Kambič, je za Enoto vrtca Sonček pri Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič sprejela Sklep, s katerim je zanj določila izjemo od splošnega zaprtja vrtcev. Vrtec bo od ponedeljka, 26. 10. 2020, do petka, 30. 10. 2020, deloval po ustaljenem poslovnem času.

Pri odločanju o izjemi je upoštevano trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vsi predvideni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal NIJZ.

Glede na to, da bo večina organizacij (podjetij in ostalih), v katerih so zaposleni starši otrok, ki obiskujejo vrtec v Semiču, tudi v počitniškem času, od 26. 10. 2020 do 30. 10. 2020, delovala nemoteno, to pomeni, da ti starši spadajo v kategorijo tistih, ki za varstvo nimajo drugih možnosti. To je v skladu z vladnimi priporočili o tem, po kakšnem ključu se starši in skrbniki odločajo o potrebi za varstvo otrok v času epidemije.

V skladu s tem bo zaradi potrebe po varstvu vrtec Sonček v Semiču deloval nemoteno. Glede na informacijo ravnateljice vrtca je stanje v vrtcu dobro, zato v tem trenutku ni potrebe po večinskem zaprtju le-tega. V primeru, da se bo stanje spremenilo, bodo starši s strani vrtca o spremembi pravočasno obveščeni.

Pri tem apeliramo na vse starše in skrbnike, da otroke pripeljejo v vrtec le v primeru, če ne morejo organizirati drugega varstva.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj