Na vsebino

Z akcijo Šolar do šolskih potrebščin

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika vsako leto v mesecu avgustu organizirajo akcijo Šolar, s katero pomagajo osnovnošolcem in dijakom pri nakupu šolskih potrebščin. Letos bo akcija potekala že petnajsto leto zapored. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona v višini 40 evrov na otroka, prejmejo starši otrok in je namenjena izključno za nakup šolskih potrebščin. Bon na ime otroka bodo starši lahko vse od 1. do 31. avgusta unovčili v trgovini Partner v Metliki.

Seznam šolarjev, ki jim namenjajo enkratno finančno pomoč oblikujejo na osnovi predlogov šol, centra za socialno delo in predvsem aktivistov iz krajevnih organizacij Rdečega križa, ki dobro poznajo razmere in stiske ljudi na terenu. Čeprav je v Beli krajini trenutna brezposelnost nizka, pa so stiske družin še vedno prisotne. V 14-ih letih so zbrali prek 40 tisoč evrov pomoči in pomagali blizu 1000 šolarjem. V preteklem šolskem letu je pomoč prejelo 87 prejemnikov, letos pa so že poslali 80 bonov, a se bo število prejemnikov zagotovo še povečalo.

Pomagate lahko tudi vi in sicer tako, da svoj prispevek nakažete na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 (NLB) sklic: 00 2021 s pripisom Šolar 2021.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj