Na vsebino

Nekje med Beogradom, Lizbono, Madridom in Prago so pa Griblje

Listje odpada, narava se barva v neverjetne jesenske barve, v Kovačnici sreče pa že prasketa ogenj v kaminu in diši po čaju. Začela se je četrta sezona čajank. Ja, četrta sezona! V vsem tem času smo gostili 13 zanimivih sogovornikov. Skupaj smo se izobraževali, se družili, veliko smejali, občasno pa spustili tudi kakšno solzo po licu. Predvsem pa smo stkali krasna prijateljstva in vse to bomo ponovili tudi v novi sezoni.

In kako se je vse skupaj začelo? Bila sem na sprehodu v gozdu, ko me je poklicala prijateljica, ki se je z družino iz Slovenije preselila v Dominikansko republiko. Da pride na krajše počitnice in da bi se lahko dobile. Takoj sem pomislila, da bi lahko to srečanje malo razširila – ker če zanima mene, kako zgleda življenje tam daleč, to sigurno zanima še koga drugega. To sem ji tudi takoj omenila in predlagala klepet ob kavi ob petih popoldne – pa me je opomnila, kdo pa pije kavo tako pozno. In februarja 2017 je bila organizirana prva čajanka v Kovačnici sreče.

Nikoli si nisem predstavljala, da se bodo čajanke tako zelo prijele, da me ljudje že na ulici sprašujejo, kaj pa zdaj novega pripravljaš, koga boš pa letos gostila.

Ja, tudi v letošnji sezoni vam pripravljam izjemne čajanke z enkratnimi sogovorniki, ki jih bom sproti napovedovala tako na koledarju dogodkov Radia Odeon, kot na FB strani Kovačnice sreče. Vas pa že sedaj vabim, da si rezervirate prvo soboto v mesecu, vse tam do aprila in se nam pridružite.

Tokrat sem se lotila zame posebnega izziva. Moj gost je bil Dušan Vukčevič, ki sem ga "poznala" samo preko FB, prvič pa sva se v živo srečala pol ure pred začetkom sobotne čajanke.

Dušan nam je predstavil svojo življenjsko zgodbo, kako je uspel kot freelancer in svetovno znan 3D ustvarjalec realnosti, kljub temu, da doma še nima optičnega signala. O tem, kako je živeti in delati na območju krajinskega parka, kljub temu, da je bil že večkrat povabljen, da se preseli »čez lužo«. O novodobnih poklicih in zaposlitvah. O glasbi in še o marsičem.

Če se tudi ti odločaš za svojo pot, je tukaj nekaj Dušanovih nasvetov:

- ko greš proti svojemu cilju, bodi vztrajen, vztrajen in še 1x vztrajen - nič se ne zgodi čez noč,

- vnaprej planiraj svoje aktivnosti ("pojej živo žabo takoj zjutraj in nič slabšega se ti ta dan več ne bo zgodilo") in ne odstopanj od tega plana,

- bodi pripravljen deliti svoje znanje in se skos in skos učiti,

- pomembna je komunikacija, gradnja odnosov in medsebojno povezovanje

Ja, "freelancerski" način dela, brez visoke stopnje samodiscipline, res ni za vsakega.

Naslednja čajanka v Kovačnici sreče bo 2. novembra. Z nami bo ... TUKAJ.

Vir: Kovačnica sreče

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj