Na vsebino

Zakaj je v Hoferju tako hladno?

Takšnih vprašanj smo od preureditve trgovine v Črnomlju prejeli že kar nekaj in tudi sami smo ugotovili, da daljše zadrževanje v Hoferju ni prav nič prijetno - zaradi nizke temperature prostora.

Hoferju smo zato poslali naslednja vprašanja:

"Zakaj je po prenovi trgovine Hofer v Črnomlju v njej tako hladno? Ali ni v interesu trgovine, da se stranke v njej zadržijo dlje, ne pa manj časa in da zaradi prenizke temperature odhitijo ven? Kakšni pogoji so to za vaše zaposlene v trgovini?"

V petek smo iz Hoferja prejeli odgovor, ki ga objavljamo v celoti, čeprav so izkoristili priložnost tudi za reklamo:

"Nova moderna zasnova trgovin ima postavitev, ki omogoča enostavno, hitro in pregledno nakupovanje. Hladilnike za sadje in zelenjavo po novem najdete že pri vhodu, novost pa so tudi nove hladilne skrinje, nad katerimi so nameščene še hladilne omare.

Pri Hoferju skrbimo za neprekinjeno hladno verigo od skladišča do trgovine, po nakupu pa je za ohranjanje hladne verige odgovoren kupec. Da lahko ohranjamo visoko kakovost izdelkov do trenutka nakupa, tako tudi v trgovinah vzdržujemo temperaturo, ki je za to primerna. seveda skušamo zagotavljati najoptimalnejše ravnotežje med zadostnim hlajenjem izdelkov in pretiranim hlajenjem prodajnega prostora. Občutek hladu v trgovini je posledica prehajanja ohlajenega zraka iz hladilnih vitrin v prostor, namenjen kupcem. Na takšen način se nakupovalni prostor v toplejših mesecih hkrati tudi ohlaja brez dodatnega klimatiziranja prek stropnih klimatskih enot. V hladnejšem delu leta prodajni prostor delno ogrevamo tako, da vanj preusmerjamo energijo iz naše pekarne.

Ob višjih zunanjih temperaturah ima lahko oseba v trgovini občutek, da je v njem hladneje kot sicer. Vsekakor pa pri podjetju Hofer skrbimo, da zadostimo pravilom glede vzdrževanja ustrezne temperature v trgovinah in ne izpostavljamo temperaturnim obremenitvam naših sodelavk in sodelavcev v 90 trgovinah Hofer po Sloveniji."

Podjetju Hofer se seveda zahvaljujemo za odgovor. Pohvalno je, da so tudi okoljevarstveno naravnani s takšnim načinom hlajenja in ogrevanja, kot tudi to, da skrbijo za neprekinjeno hladno verigo. Vsekakor pa so kupci tisti, ki imajo zadnjo besedo. Ali se bodo ravnali po zgoraj napisanem ali po svojem občutku pa bo verjetno pokazal čas.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj