Na vsebino

Zaključek bralnih projektov na OŠ Milke Šobar – Nataše

Včeraj smo na OŠ Milke Šobar - Nataše izvedli zaključno prireditev mednarodnega bralnega projekta Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice.

Cilj projekta je branje literarnih del slovenskih in hrvaških avtorjev, zaključno srečanje na eni od sodelujočih šol, na katerem se udeleženci družijo in spoznavajo mesto ter njegovo dediščino.

S Centrom za odgoj i obrazovanje iz Karlovca sodelujemo že tretje leto. Ponovno so nas obiskali v Črnomlju. S seboj pa pripeljali hrvaško pisateljico Natašo Vojnović, ki je učencem ob tej priložnosti podelila priznanja bralne značke za potovanje s knjigo skozi šolsko leto.

Gostje iz Karlovca so se nato vključili v festivalsko dogajanje, ki je ta dan potekalo na šoli, potem pa se z mobilno aplikacijo CŠOD misija odpravili raziskovat mesto. Ob tej priložnosti smo obiskali tudi muzej v Črnomlju.

Lepa izkušnja za vse udeležence nas vsako leto znova spodbuja, da s tovrstnimi projekti rastemo in bogatimo naš in njihov vsakdan.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj