Na vsebino

Zaključek glasbenega projekta

Te dni se tudi formalno zaključuje projekt »Ohranjanje tradicionalnih znanj v glasbi in izkustveno učenje v naravi pri mladih, starejših ter osebah s posebnimi potrebami«, ki se je v okviru 2. javnega poziva LAS DBK za izbor operacij za uresničevanje ciljev na problemskem območju Bele krajine v programskem obdobju 2014–2020 (sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja - EKSRP) izvajal pod okriljem Kulturno umetniškega društva Notarima s parterji in zunanjimi izvajalci.

Trajnost operacije se je zagotovila s pridobitvijo novih znanj in izkušenj, tako udeležencev delavnic, kot tudi udeležencev medgeneracijskih glasbenih srečanj. Želja po ponovitvi s strani udeležencev je najlepši pokazatelj minulega dela. Tudi s končnim produktom oz. strokovnim gradivom, pesmarico avtorja Andreja Kmetiča je bil zadetek v polno saj je pri izvedbi zgoščenke sodelovalo več kot 200 otrok in mladine oz. šest zborov in za ducat in pol glasbenikov. Dvanajst pesmi opremljenih z besedilom in notnim zapisom ter priloženo zgoščenko bo lep pripomoček pri delu z mladimi. Da je gradivo zadovoljilo trg priča podatek, da je prva naklada že pošla, povpraševanje ne upada tako, da se v kratkem pripravlja prvi ponatis pesmarice. O tem in onem ter vsebini pa bo v kratkem povedal tudi avtor sam.

Namen in cilji so bili doseženi. Še enkrat smo dokazali, da nas glasba krepi, sprošča in združuje. Le stopiti skupaj in zapeti je treba.

Vir: KUD Notarima

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj