Na vsebino

Zaključek podjetniškega konca tedna

Včeraj smo zaključili "Podjetniški vikend", ki je potekal na Podjetniškem inkubatorju Bela krajina. Dogodka se je udeležilo tudi 8 dijakov Srednje šole Črnomelj, in sicer: Kristjan Kofalt, Nejc Lozar, Simon Simčič, Kristjan Metež, Tadej Verderber, Jože Žunič (vsi 3. ST) ter dijaka 3.aG Lara Žohar in Domen Tomc.

Skupaj z osnovnošolci iz OŠ Semič, OŠ Loka in OŠ Mirana Jarca so tri dni razvijali svoje podjetniške ideje v 6 skupinah in včeraj zaključili z delom. Zunanji predavatelj, g. Peter Bruner, jim je najprej predstavil pomen in potek dobrega PITCHA (kratke predstavitve ideje), nato pa so skupine pripravile pitche in jih predstavile tri članski komisiji.

Podjetniški inkubator je podelil 4 nagrade, in sicer za naj podjetniško idejo, naj družbeno odgovorni projekt, naj inovativno idejo in naj predstavitev. Kar tri od štirih skupinskih nagrad so prejele skupine, v katerih so sodelovali naši dijaki z mentoricama Brigito Grahek Šolar in Anico Želježnjak. Tako že tradicionalno nadaljujemo dobro in konstruktivno sodelovanje s Podjetniškim inkubatorjem Bela krajina, ki smo ga v tem šolskem letu nadgradili z zgoraj opisanim projektom "Mladim se dogaja", ki ga financira agencija SPIRIT Slovenija, pri izvedbi pa je sodeloval Podjetniški inkubator.

V projektu "Mladim se dogaja" sodelujejo v konzorciju poleg naše šole še OŠ Mirana Jarca, OŠ Loka in OŠ Semič.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj