Na vsebino

Zaključek Poletavcev - poletnih bralcev z Andrejem Tomšetom

Nič kaj obetavna napoved za četrtek, 17. septembra 2020, nam je povzročila kar nekaj slabe volje in napetosti. Se sprašujete zakaj? Zato, ker smo imeli ob 17. uri na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj načrtovan zaključek bralnega projekta Poletavci-poletni bralci. Toda vso slabo voljo je tik pred začetkom prireditve odpihnilo sonce in na zelenico, ki jo je obsijalo s svojimi zlatimi žarki, privabilo veliko število otrok in staršev.

Kdo so Poletavci?

Poletavci so bralci stari od 7. do 12. leta, ki so trideset dni poletnih počitnic preživeli v družbi svojih najljubših knjig, revij, časopisov…in vsak dan pol ure brali. Prebrano so pridno vpisovali v bralne sezname, starši pa so s podpisom potrdili, da so res brali. Z branjem so si pridobili super navado ter super nagrado: branje in majico. Sodelovali pa so v žrebanju za glavno nagrado šotor iglu za dve osebi, ki ga je podaril Hervis d.o.o.

Naša zgodba s počitniškim branjem in druženjem s Poletavci, se je začela pred štirimi leti, ko se je Knjižnica Črnomelj povezala z Mestno knjižnico Ljubljana, ki je nosilka tega projekta. V knjižnici smo ponosni, da smo se pridružili tako veliki družini bralcev, še bolj ponosni in veseli pa smo, da se iz leta v leto bralna družina veča.

Za pridno branje med počitnicami so Poletavci prejeli priznanje, majico, sodelovali so pri žrebanju za glavno nagrado, ki jo je prejela Pia Kambič in si ogledali predstavo umetnika Andreja Tomšeta PO KLOBUK.

Najlepša nagrada za vse so bili nasmejani obrazi Poletavcev, ki so domov odhajali lahkotno, kot bi jim zrasle peruti poletavcev.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj