Na vsebino

Zaključek projekta Rastem s knjigo 2019/2020

Preteklo šolsko leto nam je nekoliko zagodla epidemija, vendar nas to ni ustavilo pri sodelovanju v projektu Rastem s knjigo, ki smo ga uspešno zaključili letos oktobra. Sedmošolci so uspeli obiskati splošno knjižnico v Metliki, kjer sta nam knjižničarki predstavili podatke, ki jih kot uporabniki morajo poznati. Sledila je predstavitev projekta Rastem s knjigo in knjige Janje Vidmar Elvis Škorc, genialni štor, nato pa še reševanje Mega kviza.

Knjigo so učenci prejeli v dar, zato smo jo uporabili za domače branje v 7.−9. razredu. Učencem se je knjiga zdela zanimiva in smo jo uvrstili tudi na priporočilni seznam Bralne značke za 6. razrede. Knjigo so učenci spoznali na različne načine – s pomočjo debatne ure, s pisanjem spisa, z izdelavo plakata o projektu, ki je razstavljen pred knjižnico … V 8. razredu pa smo za 21. 10. 2020 pripravili še predavanje šolske socialne delavke, in sicer na temo ločitve in različnih tipov družin. To se nam je zdelo primerno, saj protagonist prihaja iz ločene družine, poleg tega pa se o tem pogovarjajo učenci pri urah etike in državljanske vzgoje. Žal smo bili primorani predavanje premestiti na čas, ko se bomo spet vrnili v šolske klopi, saj trenutno poteka šolanje na daljavo.

Do sedaj smo bili vsakič zelo zadovoljni s projektom in podarjenimi knjigami, tako da že veselo pričakujemo navodila za letošnje šolsko leto.

Vir: OŠ Podzemelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj