Na vsebino

Zaključena 18. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj - znani dobitniki občinskih priznanj, v proračunu tudi sredstva za pomoč dijakom ob vpisu v Gimnazijo Črnomelj

Občinski svet Občine Črnomelj se je včeraj sestal na 18. redni seji v Kulturnem domu Črnomelj. Dnevni red je obsegal 12 točk dnevnega reda.

Člani sveta so se zaradi upoštevanja ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje COVID-19 sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po priporočilih. Na seji so dokončno sprejeli proračun občine za leto 2021, ki je letos višji in bolj investicijsko naravnan in v katerem so med drugim zagotovljena sredstva za pomoč dijakom ob vpisu v Gimnazijo Črnomelj. Razpravljali so tudi o predlogih kandidatov za priznanja občine za leto 2020.

Svetniki so na seji dokončno sprejeli proračun občine za leto 2021, ki je zgodovinski, saj izkazuje kar 19.738.113 € prihodkov in 24.647.201 € odhodkov. Proračun temelji na zagotavljanju kakovostne infrastrukture na področju komunalnih storitev, prometa, športa, kulture in izobraževanja kar so tudi strateške usmeritve občine. Med drugim so v proračunu zagotovljena sredstva za pomoč dijakom ob vpisu v Gimnazijo Črnomelj.

Župančičevo diplomo za leto 2020 prejme Kulturno-umetniško društvo Dobreč Dragatuš za izjemno uspešno izvedbo prve tamburaške opere na svetu. Župančičevo plaketo za leto 2020 prejme OŠ Mirana Jarca Črnomelj za dolgoletno prizadevno, ustvarjalno in zelo uspešno delo na področju kulture v okviru šolskih dejavnosti, aktivnosti lokalnega okolja in širše.

Diplome Občine Črnomelj za leto 2020 prejmejo Zdravstveni dom Črnomelj za prizadevno in uspešno spopadanje z epidemijo koronavirusa SARS-CoV-2, Dom starejših občanov Črnomelj prav tako za prizadevno in uspešno spopadanje z epidemijo koronavirusa SARS-CoV-2 ter Jože Weiss za prizadevno in izjemno uspešno delo na področju gasilstva in civilne zaščite.

Plaketo Občine Črnomelj za leto 2020 prejme Robert Kmetič za dolgoletno predano, aktivno in uspešno delo na področju športa.

Priznanje športnik leta 2020 prejme Denis Jakša za osvojeno skupno 2. mesto v državni kategoriji MX2 in dosežke na državnih tekmovanjih v motokrosu. Priznanje za športni dosežek leta 2020 prejme Aljoša Matko za izjemne nogometne predstave in prejeti naziv najboljšega mladega nogometaša Slovenije v letu 2020.

Brezo kot javno pohvalo pri urejanju in varovanju okolja v občini Črnomelj za leto 2020 prejme skupina Urbano zelenje mesta Črnomelj za uspešen projekt ozelenitve mesta Črnomelj in skrbno ozaveščanje o pomenu ohranjanja ter urejanja okolja.

Gradiov in obrazložitve vseh ostalih točk najdete na spletni strani Občine Črnomelj pod zavihkom Občinski svet - Gradivo. V dokumentu si lahko preberete natančne obrazložitve posameznih točk.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj