Na vsebino

Zaključena 22. redna seja OS Občine Črnomelj

Člani Občinskega sveta občine Črnomelj so včeraj na 22. redni seji obravnavali 16 točk dnevnega reda, med katerimi so se seznanili z informacijo o delovanju bioplinarne Lokve pri Črnomlju in sklenili, da točko ponovno obravnavajo na naslednji seji ob obvezni prisotnosti predstavnikov družbe Petrol. Na seji so med drugim sprejeli spremembe in dopolnitve odloka o kategorizaciji občinskih cest za potrebe ukinitve državne ceste skozi staro mestno jedro Črnomlja.

Na seji sta bila ob obravnavi informacije o delovanju bioplinarne Lokve pri Črnomlju prisotna glavni inšpektor Inšpektorata RS za okolje in prostor Franc Rančigaj in predsednik Društva Proteus Blaž Heij. Občinski svetniki so po razpravi sklenili, da se točka nadaljuje na naslednji seji ob obvezni prisotnosti predstavnikov družbe Petrol in ostalih inšpekcijskih služb, ki so tokrat svojo prisotnost opravičili.

Člani sveta so na seji sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji občinskih cest v občini Črnomelj. Občinska uprava Občine Črnomelj namreč vodi postopek prekategorizacije določenega dela državne ceste v občinsko kategorizirano cesto in obratno. Namen postopka prekategorizacije občinskih cest je ukinitev državne ceste skozi staro mestno jedro mesta Črnomelj (od semaforja pri pošti do semaforja pri kavarni) in določitev odseka državne ceste (s potekom od semaforja pri pošti, mimo prodajalne DM po glavni cesti, mimo kotlovnice Čardak, do krožišča z obvoznico). S tem je zagotovljena povezava državnega cestnega omrežja iz smeri Metlike do obvoznice Črnomelj.

Župan je člane občinskega sveta seznanil s tekočimi projekti in njihovim napredkom ter podal informacije o načrtih. Člani so obravnavali še poročilo o izvrševanju proračuna občine za prvo polletje in se seznanili s poročili preteklega leta o izvajanju štipendijske sheme, o požarni varnosti v občini in z informacijo o poslovanju gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov v občini Črnomelj.

Zaradi upoštevanja ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje COVID-19 so se člani sveta sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po priporočilih.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj