Na vsebino

Zaključna prireditev 17. literarnega natečaja Lepota besede 2022

JSKD OI Črnomelj in Knjižnica Črnomelj sta letos v mesecu maju že sedemnajstič razpisala literarni natečaj Lepota besede »Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto«. Na natečaj se je prijavilo 20 literatov iz Bele krajine in širše Dolenjske.

V petek popoldne (25. 11.2022) so se v Glasbeni šoli Črnomelj ustvarjalci najprej srečali s strokovno ocenjevalko, pesnico in pisateljico Stanko Hrastelj, ki je literatom podala svoje strokovno mnenje o njihovem literarnem ustvarjanju.

Ob 19. uri je potekala zaključna literarna prireditev, na kateri so člani gledališke skupine ZIK Črnomelj prebirali pesmi in odlomke proznih del izbranih vseh 20 avtorjev in na kateri so bili razglašeni tudi trije najboljši avtorji po izboru strokovne ocenjevalke Stanke Hrastelj: Lidija Basarac iz Dragatuša, Minka Pečaver iz Dolenjskih Toplic in Tjaša Drčar iz Trebnjega. Za odlično glasbeno vzdušje je poskrbela glasbena skupina Kr'Etno, program pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Ob tej priložnosti smo izdali knjižico, v kateri so predstavljena dela sodelujočih avtorjev: Lidija Basarac, Jožica Kapele, Duška Peček, Minka Pečaver Potočnik, Petra Kampl Petrin, Tanja Košar, Miran Jenko, Josip Fabina, Albina Sonja Štraus, Danijela Zupan, Mladen Babič, Nataša Car, Simona Laknar Strahinić, Tjaša Drčar, Terezija Lovrin, Tilka Gorenc, Ivanka Jevnikar, Nina Grahek, Marija Bajt in Irena Mali. Knjižico je oblikoval Gorazd Petrovič.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj