Na vsebino

Zaradi porasta okužb omejitve obiskov in zaščitni ukrepi

Zaradi porasta okužb s koronavirusom v številnih bolnišnicah omejujejo obiske. V nekaterih so obiske razen za izjeme prepovedali, drugje so jih omejili na eno zdravo osebo v določenem časovnem intervalu, ali jih omogočajo po predhodnem dogovoru. V večini bolnišnic je ob tem zopet obvezna uporaba zaščitnih mask.

V novomeški bolnišnici so prejšnji teden obiske omejili na eno zdravo osebo, ki lahko hospitaliziranega obišče med 14:30 in 15:00 za 15 minut ob torkih, četrtkih in nedeljah. Izjema sta oddelek pediatrije in porodnišnica, kjer je obisk zdravim spremljevalcev dovoljen vse dni v tednu v vseh delih dneva. Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih novomeške bolnišnice je za vse zaposlene, bolnike in obiskovalce obvezna uporaba zaščitne kirurške maske, pri čemer zaščitna maska ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti.

Od prejšnjega tedna je obvezna uporaba zaščitne maske za vse zaposlene, bolnike in obiskovalce tudi pri gibanju in zadrževanju v obeh belokranjskih zdravstvenih domovih.

Zaščitni ukrepi tudi v domovih za starejše

Okužbe se pojavljajo tudi v domovih za starejše. V Domu starejših občanov Črnomelj izvajajo vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja okužb pri stanovalcih in zaposlenih. Vzpostavili so tudi rdečo cono. Priporočajo, da na obisk pride le ena zdrava oseba. Za vse obiskovalce so uvedli tudi obvezno uporabo zaščitne maske, ki jo obiskovalci dobijo pri vhodu v dom. Za obiskovalce v rdeči coni je zagotovljena vsa potrebna zaščitna oprema.

Tudi v Domu starejših občanov Metlika priporočajo upoštevanje higienskih ukrepov: uporabo pravilno nameščene zaščitne maske, higieno in razkuževanje rok ter upoštevanje medsebojne razdalje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj