Na vsebino

Zaradi prevoza nezakonitih migrantov končal v priporu

Mejni prehod Metlika. Foto: A.R.
Mejni prehod Metlika. Foto: A.R.

Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Citroen C8 bosanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v prirejenem prostoru odkrili dva državljana Turčije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli ter nezakonito vstopiti v državo. 43-letnemu vozniku iz Bosne in Hercegovine, ki je tujcema nudil pomoč pri poskusu izmika, so odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Državljana Turčije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so poleg tega med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 11. in 14. novembrom na območju Preloke in Miličev prijeli tri državljane Sirije in dva državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj