Na vsebino

Zbrali več kot 600 litrov mleka za socialno šibke

Območno združenje Rdečega križa (OZRK) Črnomelj v sodelovanju z osnovnimi šolami že vrsto let izvaja dobrodelno akcijo Drobtinica – malo je veliko, ki je po dveletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa, letos znova zaživela. Učenci, njihovi starši in zaposleni na šolah v okviru akcije zbirajo trajno mleko, ki ga v Rdečem križu Črnomelj nato skupaj z ostalimi živili razdelijo med socialno ogrožene družine.

Letos so se dobrodelni akciji na povabilo Rdečega križa pridružile osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj, Loka in Vinica. Bili so zelo uspešni, saj so skupaj zbrali 620 litrov trajnega mleka. »Učence povabimo, da pristopijo k akciji na način, da vsak daruje liter trajnega mleka. Na ta način želimo pri mladih spodbuditi humanitarni čut. Mleko je med socialno ogroženimi ljudmi med najbolj iskanimi živili, je tudi zdravo živilo, ki ga vsakdo potrebuje,« je ob zaključku akcije povedala sekretarka OZRK Črnomelj Marjanca Cimerman, pozitivno presenečena nad tako dobrim izkupičkom akcije.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj