Na vsebino

ZD Metlika prihodnje leto s prizidkom

Foto: Občina Metlika
Foto: Občina Metlika

Metliški župan Darko Zevnik in direktor podjetja BGP gradnje Danijel Špingler sta danes podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Metlika.

Vrednost del znaša 1.107.210 evrov z DDV-jem, od tega bo ministrstvo za zdravje zagotovilo 593.459 evrov, Eko sklad 111.600 evrov, razliko pa bosta pokrila Občina Metlika in tamkajšnji Zdravstveni dom. Dela bodo pričeli izvajati konec avgusta, dokončana pa bodo predvidoma v roku 10 mesecev.

Občina Metlika je naložbo v začetku letošnjega leta prijavila na javni razpis ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva v Republiki Sloveniji za leti 2022 in 2023 ter aprila prejela pozitiven sklep.

Cilj projekta je izgradnja prizidka k Zdravstvenemu domu Metlika iz dveh kubusov v treh etažah. Urejeni bodo prostori za splošno in družinsko medicino (283 kvadratnih metrov), zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine (41 kvadratnih metrov) ter zdravstveno varstvo žensk (27 kvadratnih metrov) z vso potrebno medicinsko ter vgradno opremo, so sporočili z Občine Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj