Na vsebino

ZIK Črnomelj pralne maske socialno ogroženim

Na ZIK Črnomelj smo se odločili, da v trenutni težki situaciji s koronavirusom ne bomo stali križem rok, saj je naše poslanstvo delati dobro za lokalno okolje in predvsem socialno ogrožene.

Od naših znancev, ki so pri nas jeseni organizirali Miss Slovenije (podjetja More Than Beauty, Dewesoft in Katapult iz Trbovelj), smo tako naročili brezplačno blago, ki ga delijo v vseslovenski akciji “Maske za vse” ter tako dobesedno vzeli škarje in platno v svoje roke.

Naše udeleženke socialne aktivacije in nekatere zaposlene so začele s šivanjem več sto pralnih mask, ki jih bomo razdelili v lokalno okolje socialno ogroženim, starostnikom in tistim, ki jih resnično potrebujejo. Pri delitvi nam bodo pomagali prostovoljci dobrodelnih organizacij v lokalnem okolju, ki že tako pomagajo z razdeljevanjem nujnih potrebščin. Slednje predstavlja dokaz, da boljši svet lahko dosežemo le s sodelovanjem, medsebojno pomočjo in nesebičnostjo. Zahvaljujemo se podjetjem More Than Beauty, Dewesoft, Katapult in vsem prostovoljcem, udeležencem in zaposlenim, ki so in še bodo prispevali k dobremu delu za lokalno okolje.

Svojo pralni masko zase in za svoje bližnje si po njihovem ali našem navodilu lahko zašijete tudi sami (med fotografijami, kroj pa je dostopen na spletni strani More Than Beauty.

Posneli pa so tudi video navodilo, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

Akcija “Maske za vse” se počasi zaključuje, zato si čimprej naročite svoje brezplačno blago na povezavi TUKAJ in naredite nekaj dobrega za sočloveka.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj