Na vsebino

Zk mladi zapuščajo Belo krajno?

Regijski NVO center in MC Bit Črnomelj sta včeraj pripravila odprto javno razpravo na temo, zakaj mladi zapuščajo Belo krajino.

Javna razprava, ki je trajala natanko dve uri, je bila pripravljena po vzoru grških agor. Organizator je udeležence najprej združil v različne skupine (mladi, občina, kultura, javne ustanove, gospodarstvo, šolstvo in šport ...) in jim podal prvo nalogo. Za vsako naslednjo nalogo oz. vprašanje od skupno štirih, so se udeleženci med seboj pomešali in z ljudmi iz različnih segmentov družbe debatirali o rešitvah in predlogih, ki so jih potem prilepili na skupen pano.

Organizator bo zdaj vse predloge in rešitve v nekaj dneh strnil v skupno obliklo in vsem udeležencem in medijem posredoval rezultate.

Še pred dogodkom nam je Maja Žunič Fabjančič iz Regijskega NVO centra JV Slovenije povedala kaj je sploh namen takšnega dogodka TUKAJ.

Zakaj je včerajšnji dogodek potekal ravno v Črnomlju pa vodja Mladinskega centra Bit Črnomelj Jure Matkovič: TUKAJ.

Dogodka se je udeležilo približno 40 ljudi, povzetek dveurnega dogodka si lahko ogledate TUKAJ, skrajšano in še bolj pospešeno pa TUKAJ.

Dogodek je moderiral Sašo Kronegger.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj