Na vsebino

Zmagovalka modrih frankinj prejela prestižno nagrado

Minulo soboto je v sklopu Mednarodnega obrtnega sejma v Celju potekala podelitev prestižnih nagrad za nagrajena vina mednarodnega ocenjevanja vin Great American International Wine Competition. Gre za eno izmed največjih mednarodnih tekmovanj, kjer vina ocenjujejo najvplivnejši vinski strokovnjaki s celotnega sveta.

Kot smo že poročali, si je najvišjo oceno "best in show" prislužila modra frankinja prestige iz Vinske kleti Metlika. Poleg omenjene nagrade, na katero so v metliški kleti sila ponosni, so še tri njihova vina prejela bronasto medaljo, in sicer metliška črnina PTP, letnik 2017, sauvignon, letnik 2019, ter rumeni muškat, letnik 2019.

Nagrade je podelila Susan Falatko, odpravnica poslov na Veleposlaništvu ZDA v Sloveniji.

»Največji uspeh je zagotovo nagrada ,"best in show" za modro frankinjo prestige. S tem prestižnim nazivom potrjujemo konstantno kakovost naših vin in smo hkrati hvaležni, da za tem stoji predana ekipa, ki s trdim delom ustvarja odlične rezultate,« pravijo v Vinski kleti Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj