Na vsebino

Zunaj dež, v cerkvi pa ubrani zvoki godal in flavte

Pod okriljem Območne izpostave JSKD Črnomelj je sinoči v cerkvi Sv. Duha v Črnomlju potekal drugi septembrski večer klasične glasbe v Črnomlju, ki jo želijo na ta način približati širšemu občinstvu. Na koncertu so nastopili flavtistka Jurka Zoroja in Godalni kvartet Dissonance (Janez Podlesek, 1. violina, Matjaž Porovne, 2. violina, Maja Rome, viola, Klemen Hvala, violončelo).

Igrali so dela J. Haydna in W. A. Mozarta ter navdušili izbrano publiko, ki je kljub močnemu nalivu prišla na koncert. Jurka Zoroja in kvartet Dissonance so tokrat prvič nastopili skupaj, v nadaljevanju pa imajo že napovedane nove skupne koncerte po Sloveniji.

Tretji in zadnji septembrski večer klasične glasbe v Črnomlju bo potekal prihodnji četrtek, 22. septembra, ob 19.30 uri v cerkvi Sv. Duha v Črnomlju. Nastopil bo priznani hrvaški kitarist Tvrtko Sarić, ki kot profesor poučuje tudi na Glasbeni šoli Črnomelj.

Vir: JSKD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj