Na vsebino

Župan podelil priznanja Civilne zaščite

Danes je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek v prostorih Občine podelil priznanja Civilne zaščite za leta 2019, 2020 in 2021. Župan je prejemnikom iskreno čestital in se jim zahvalil za njihovo požrtvovalno in dobrosrčno delo. Izpostavil je pomembnost pomoči sočloveku še posebej ob razmerah, ki smo jih izkusili v preteklih dveh letih.

Krajevna skupnost Stari trg ob Kolpi je prejela Bronasti trak Civilne zaščite za aktivno vključevanje v odpravljanje posledic neurja s točo v poljanski dolini junija 2019.

Restavracija Štajdohar d.o.o. je prejela Bronasti trak Civilne zaščite za večletno tvorno in zanesljivo vključevanje v sistem zaščite in reševanja, kot pogodbeni izvajalec nalog za katere Civilna zaščita nima svojih kapacitet.

Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj je prejela Bronasti trak Civilne zaščite za dolgoletno tvorno sodelovanje s štabom CZ, spodbujanje vključevanja mladostnikov v različne dejavnosti prostovoljstva, in dosledno omogočanje udeleževanja zaposlenim v opravljanje nalog reševanja ob nesrečah.

Željko Jani je prejel Bronasti trak Civilne zaščite za večletno uspešno vodenje Enote reševalnih psov Bele krajine.

Perko Tomaž je prejel Bronasti trak Civilne zaščite za dolgoletno, zavzeto in odgovorno vodenje Prostovoljnega gasilskega društva Stari trg ob Kolpi.

Asani Jakob je prejel Bronasti trak Civilne zaščite kot prostovoljec, kateri je bil vključen v nudenje pomoči Domu starejših občanov Črnomelj v času povečanega števila okužb s COVID 19 med zaposlenimi in oskrbovanci doma, ter nadaljnje aktivno delo v Območnem združenju Rdečega križa Črnomelj.

Prostovoljno gasilsko društvo Dragatuš so prejeli Srebrni trak Civilne zaščite za 110 letno aktivno delovanje in vključevanje v sistem zaščite in reševanja.

Petrušič Gordana je prejela Srebrni trak Civilne zaščite za več letno predano in uspešno mentorstvo ekipam prve pomoči Rdečega križa Črnomelj in Civilne zaščite občine Črnomelj.

Ekipa Prve pomoč Rdečega križa Črnomelj in Prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj je prejela Zlati trak Civilne zaščite za doseženo drugo mesto na regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči in uspešno udeležbo na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči v letu 2019.

Črnič Marko je prejel Bronasti znak Civilne zaščite, katerega mu podeljuje poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, za dolgoletno operativno vodenje operativne enote PGD Adlešiči.

Čestitke vsem prejemnikom.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj