Na vsebino

Županja odgovarja na vprašanja o vrtcu

Pred dvema tednoma smo županji poslali vprašanja glede vrtca Majer. V petih dneh smo dobili pisni odgovor, danes pa smo odgovore tudi posneli in vam jih posredujemo v poslušanje.

Kot je zapisano na spletni strani Občine Črnomelj "je županja predlagala Inšpektoratu za šolstvo in šport, da preveri izpolnjevanje minimalnih standardov in normativov v omenjeni enoti.

Inšpektor iz Inšpektorata RS za šolstvo in šport je pri inšpekcijskem nadzoru ugotovil, da vrtec na Majerju izpolnjuje osnovne pogoje glede normativov na število in starost otrok v skupini.

Potrebno bo dodatno urediti sanitarije oz. določene stvari pri vodovodnih instalacijah, kar bo urejeno ter dodatno urediti zunanje igralne površine, kar bo urejeno, ko bodo dopuščale vremenske razmere.

S prvim decembrom je bil sicer prekoračen rok dvajsetih let, kateri je določen, da se lahko obstoječi prostori začasno uporabljajo. Inšpektor je bil seznanjen, da ob tem že od pomladi potekajo priprave na pridobitev ustrezne dokumentacije za gradnjo novega vrtca, o čemer bo občinski svet odločal na seji prihodnji teden."

Občinski svet je zasedal v sredo pred prazniki (gradivo najdete TUKAJ), sklepov in zapisnika pa na občinski strani še ni.

Vprašanja, na katera je županja odgovarjala danes, pa so bila naslednja:

1. Kaj se je, glede vrtca Majer, zgodilo na tem področju z občinske strani v zadnjem mesecu, je bila na lokaciji kakšna inšpekcijska služba in kakšni so nadaljnji koraki glede vrtca na Majeru?

2. Kako komentirate peticijo za zaprtje le-tega (trenutno je zbranih 610 podpisov)?

3. Kako je s projektom vrtec Loka?

Odgovore najdete v priponkah spodaj.

Zvočni zapis

  • - Mojca Čemas Stjepanović - o projektu Loka

  • - Mojca Čemas Stjepanović - peticija

  • - Mojca Čemas Stjepanović - vrtec Majer

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj