Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (15.1.2021)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

končuje se drugi teden leta 2021 in upam, da ste leto začeli aktivno, produktivno in seveda spočito. Zapadel je sneg, kar je prineslo prave zimske radosti, a pri aktivnostih na prostem kljub snežni idili in veselju, ne smemo pozabiti na ukrepe, saj se virus še vedno vztrajno širi. Ostanite v toplem objemu doma, če je le možno, in ostanite odgovorni do sebe ter ostalih.

Delež aktivno okuženih oseb v naši občini je 2%, kar nas uvršča med najbolj okužene občine. Stanje ostaja resno in se ne izboljšuje, zato vas še enkrat več pozivam, da ostanete doma in se pazite, kolikor je to le možno. Uporabljajte maske pri vseh stikih, pri katerih ni možno ohraniti varne razdalje, to pomeni tudi v okoljih, kjer se počutimo varne. V dokaj kratkem času lahko z uporabo mask in hitrim testiranjem uspemo zmanjšati število aktivno okuženih v občini.

V ZD Črnomelj se namreč še vedno izvaja brezplačno testiranje s hitrimi testi na COVID-19 in pozivam vse, ki ste v dvomih o okuženosti, da se testirate. Okuženi prosim ne zapuščajte svojih domov, če potrebujete pomoč se obrnite na sorodnike, sosede, ali prijatelje. V kolikor nimate nikogar, ki bi vam lahko pomagal, pa tudi na telefonske številke objavljene na spletni strani občine. ZD Črnomelj je pričel tudi z zbiranjem naročil za cepljenje, na katerega se lahko naročite v ambulanti svojega osebnega zdravnika (telefonsko ali preko e-komunikacije).

Spet bi se rad spomnil oseb zaposlenih v zdravstvu, saj ne morem si predstavljati, kako se soočate z razmerami in resnično sem vam hvaležen za vašo motivacijo, požrtvovalnost in dobrosrčnost. Vaša vloga v trenutnih razmerah je izjemna in občudujem vašo zbranost ter razumevanje.

Spoštovane občanke in občani, želim si, da bi naslednji teden poročal o znatnem izboljšanju stanja v občini. Upam si trditi, da si tega želimo vsi. Ostanite zdravi.

Do naslednjič.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj