F teh dosadnih novembrskih danih več neznam kaj da delam i sm se odločla da se spravim pečt piškote. Kao probne da bojo za Miklavža dobri i za Dedka mraza glih pravi. Izkušnje iz prejšnjih let me valda še niso dost navučile. Ja nism baš karakter za pečt suhe piškote, al vrag še skus neda mera i morem fsakič probat v upanju, da morda pa letos rata. Kak je letošnja peka piškotof ratala vam je zihr jasno že iz prebranega naslova, zat z vami rade vule delim svoj skrivnosti recept kk se da najbulje zajebat piškote v le 10 korakih.

1. F knjigah naših babic, interneti al pa neki drugi najdeš piškote ki jih češ spečt.

2. Z enim napu odprtim okom prečekiraš recept. Nesmiš si nč zapisat, ki budala si zapomne!

3. V gali al pa šparu kupiš fse kaj rabiš. Brez listka, zt ki si recept zapomneš (beri 2. točko).

4. Prpraviš si fso fasungo i fse kaj rabiš na pult.

5. Jako moreš bit samozavesten i moreš zavupat f sebe i svojem šestem čutu (JAKO POMEMBN KORAK!)

6. Ne gledaš recepta, niti malo, ki to bi blo že varanje i bi piškoti ratali! A i ta kniga al pa mobitel zravn bi se lahk zapackala.

7. V eno velko posodo zmečeš fse sestavine po principu vaganja od oka i fse skup zmešaš tak ko pravi tvoj šesti čut.

8. Piškote narediš tak ko misliš da je praf (spet uporaba, tokrat sedmega čuta za dekoriranje na pladnju). Na primer al valaš testo i pol sz modelčki štemplaš zvezdice, al jih brizgaš z vrečko v osmke (tak sm ja), al jih pa zviješ v en svalk i oblikuješ rogljiček itd. Vglavnem možnosti je dosti.

9. Pol daš pečt na 180° C i pečeš dok ne malo porjavijo. Vmes moreš skužit, da si nekej zajebau. V mojem primeru je blo premalo moke i so se piškoti stopili, zat ki so bli sam iz masla i cukra. Ak tega nisi skužu pol je 50 % šanse da ti bo ratalo.

10. Počakaš da se spečejo i jih probaš sz niskimi pričakovanji.

Če so ti pečeni piškoti jako jako dobri i nisi nč zajebau pol so ti stoposto ratali i se nisi dost natančno držau mojega recepta, pa drugič. A ak ti niso ratali bravo i dobrodošel f klub mutafcov, ki znamo da znamo, a neznamo nč. I tudi če ti piškoti niso ratali se moreš še skus pohvalit, zat ki bi bli lahko še slablji. Vglavnem, pet vur posla i dvajset evrof je šlo v drek - dobesedno - zat ki za pojest so še skus, a za hvalit okuli niso baš. Bom pa stvar patentirala, zat ki tega recepta še nism vidla nikri na interneti.