Da prvo razložim: ta članek je zapisan v nežnejšem spolu, da i ta cajting poleg nekontroverznosti, vsebinske kvalitete i zelenega tiska, dobi še naziv bralkam prijazno čtivo.

Letos orjemo ledino na tem področju i pričakuje se, da bo Ruzanc pobrau Zlati tič v kategoriji manjših rumenih medijev. Širitev v tujino v naslednjem letu je po besedah glavnega urednika neizbežna. Za plače smo že zdej zmenjeni, da ne bo pol "hojte fkurac, skus ja fse napišem".

Ajde k bistvu. Bomo obdelali samo soboto, ki dan prej i po njej ni blo neke hude razlike.

Ko so začele na vse tri trge masovno prihajat gospe v svečanih oblekah, visokih petah i novo trajno, si znala: Vinska vigred 2019 se je odprla!

Večino vas je po vinski preprogi pospremu spremljevalec, prihod v centr mesta je bil sinhron. Obisk si si začrtala že kak tedn prej i načrt hoje po placu s partnerom al pa brez večkrat predelala. Pomeni, da si vnaprej znala do kerega šanka boš šla. Mogoče i dveh, če bo gor kako poznano lice. Vmes ni vstavljanja. Dogodek je velik, medijsko jako dobro podprt i ni treba dost, da bi se ob manjši napaki kasneje znašla na naslovncah večjih medijev. Tak da si dobro znala, ki stojijo fotografi. Profil iz prave strani i način gibanja nisi prepustila naključju.

Plesala nisi nč, ki prvi trg je malo postrani i moškim v salonarih gre to jako na žifce. Mladi na drugem trgu ne znajo plesat, a na tretjem trgu je bla harmonika. Kisle vode i vina ni blo, ki so vinari letos na tekmovanjih po svetu dosegali porazne rezultate i so spt edino oni, ki mečejo slabo luč na Metliko. Sej ni ni čudno, da se nobenmu od njih ni dalo delat. Pila se je samo piva iz plastičnih glažof. Tak ko i druge, si i ti pazla, da nisi presegla dovoljega normativa, znači 2.5 dcl po glavi. Glaže si skrbno metala v smetja za ločene odpatke, glaževine zto ni blo.

Ljudi so bli nadrkani, vsi slabe volje i brez energije. Nisi se mela s kum menit. Če se i si, so bli pogovori strukturani i meli so glavo i rep, večinoma o tem kdu gleda GOT i kdu ne. Muzika v kurcu, folklorašof i drugih nastopajočih ni blo. Za dco avtki i pištole na rumene metke. Pouno beguncof, Brazilca nobenega. Za športnike, ni blo poskrbljeno. Razn Sokoli, oni so tak al tak povsud, ki je kaj zastonj. Letos premierno z biciklih iz Lj, krepko pred kolesarsko glavnino. Ob prihodu v cilj niso dobili ni pogače. Pa sej je Društvo kmečkih žena ne zna ni spečt. En dan prej so bli del nastopa ob stopedesetletnci vižmarskega tabora. Velik dogodk, med vso politično srenjo, so bli tam za razliko postreženi kak se spada. Drugo leto se bojo baje raje udeležli Urbanovega teka.

Posebna pohvala gre letos vremenu i policiji. Sledji niso napisali ni ene kazni za podajanje cigarete v krogu. Ne smo to, še isti dan popoldan so čez prste pogledali nevernim navijačom, ki so na lokalnem fuzbalskem derbiju pržgali par bakl i jih vse zmetali na igrišče med igralce. Prihranli so jim več stoervrof kazni. To se lahko zgodi samo v vlkih mestih, kjer so taki športni dogodki stalnica i je lahko hitro kaj narobe, če nekam pride več ko tridest ljudi. Regresa se ni dotaknu noben, ta mesc je šlo vse v šparovc. Ponosni smo na vas, kapo dol! No, vsaj drugič jo lahko date, predn začnete pisat.

Pečenke letos na vigredi ni blo za dobit. Tak al tak ti pečenka ni dobra. Pleskavice nisi jela, ki brez čebule ni pleskavice, i duma bi spt celo noč poslušala.

Tak si ti, ko i večina drugih obiskovalcof ob 20.30 prešla damuh. Jebiga, evrovizija se je letos lih poklopla i stavnce so visoko kotirale. Ko ponavadi, si se i to soboto stošerala, oprala zobe, v friško oprani kombineži zleklna na kavč. Take volje ti ni mogla bit nobena pesm favorit, zat si žejna i gladna zaspala.

Takega obiska ko letos že dougo ni blo, organizatori bulje ne bi mogli izpelat.

Svetovno vinsko sceno je metliška Vinska vigred spet stresla, ko siromak napolitanko.

Če si do tu prebrala, te morm še opomnit, da vse napisano obrni kontra, da, boš dobila malo občutka kak je blo v resnici. Al pa še bulje, obrni si sam uno kaj ti paše - tak ko ponavadi narediš. Vglavnem, če si bla, ti je itak vse jasno, če te pa vigred še ni vidla pa obvezno pridi drugo leto. V Metliki že zdej znamo, da VIGRED 2020 BO i da bo čist drgač ko letos.

Manikuro, pedikuro, depilacijo i frizuro si rezerverej že zdej, ki zadnji tedn zarad zapolnjenih kapacitet v metliških salonih nimaš šans. Solarija ne rabiš, ki za vigred je skus sonce.