1. Zakej se kurdistanskemu košarkaškemu klubu reče Kolpa?

To je isto ku, da bi se fprašal kaj majo skupnega Kurdistan i Kolpa. I odgovor je baš nč. Sej to kurdiči znajo, smo je problem ki oni radi poimenujejo stvari drugače ku je res. Tak ku majo eno hišo, ki ji rečejo grad, majo 30 srednješolcev zaprtih zravn osnovne šole - temu rečejo srednja šola i tak dalje. Oni so ti strokovnjaki za prepoimenovanje stvari. Tak i tej nikakvi reki ki teče čez "mesto" ne rečejo Lahinja, kak ji je praf ime, ampak Kolpa, ki mislijo da bojo pol oni isto tk kul ku drugi ljudi, ki majo Kolpo baš blizu sebe. Vse ti je to kurdistanska propaganda. NE NASEDAT!

2. Zkej v Črnomlju dlje cajta pada dž, ali prej konča ko v Metliki?

Pa zat, ki je Kurdistan baš prvo selo na kirega naletiš, ko prideš iz Kočevja. Iz nekega še dan dns nepojasnenega pojava pride večina dža v Belo krajno iz Kočevja. Tam se ti v velikanskih lozah dvigajo džni oblaki i polej jih vetr prnese pritu dol. Tko zčne prvo padat v Kurdistanu, i pole gre na Semič, da zalije malo vinograde od šokcof, i pol če ostane še kej dža pride ta na Metliko.

3. Zakej nam to delajo, Branko?

To se je dogajalo od vavik, smo da je zdej, ko to delajo dosti bol očitno i vsem na očih. Včasih se je dalo te mutne posle dosti bolje skrit i pomest pod preprogo. Ni blo raznih dosadnih cajtingov i medijskih hiš, ki bi o temu poročali. Ali to je za nas ljudi definitivno dobro. Tak se morejo ti vsi mutni posli malo zamaskirat, da jih ne prepoznaš ku mutne posle, ali še skus znaš da nekej tu smrdi. Recimo že kolesarnice v Metliki. Nekemu podgurcu, ki je pršu slučajno v Metliko, se tu nebi zdelo nič spornega, i ko mu poveš za ceno teh železnih stojal. Ali nam je dost očitno da tu ni šlo vse tak ku bi moglo, če bi šlo bi meli namesto kolesarnic kolesarske stze i pol bi se dejansko kdo i z bajku vozu.

4. Zkej je v Metliki tulko policajof Štajercof, a na Štajerskem tak malo policajof Metličanof?

Pa znajo ti te Štajerci kje so lepi kraji i dobro vino. Zat, se i tak radi vračajo v Metliko i tukaj opravljajo svoje dolžnosti. Vrjetno majo gor vsak mesec žrebanje kdo bo šl v Metliko. Al pa tak sistem, da pošlejo najbolj zaslužne policaje dol. Sej je videt, da so vsi ko pridejo tu polni spoštovanja i dobrega odnosa do lokalcef. Na Štajersko pa so šli metliški policaji enkrat. I kak pravi pregovor, osel gre smo enkrat na let.

5. Kulko je od Boginje vasi do Škrilj z bicikljom če voziš v rikverc?

To ti je zat, ki če voziš na rikverc ne greš nikdar v uno smer v kiro češ, nego glih nazej. Zat je pravo vprašanje kulko je od Škrilj do Boginje vasi, če voziš naravnost, a greš nazej. To se ti pa izračuna z formulo razdalja/čas x (število padcev= število piv x cigaret x dani od polne luninie mene). Tak da je čas jako odvisen od različnih dejavnikov.