Na vsebino

Dorki: USTANOVITEV KRŠ – OBUDITEV KUD PLACA

Biu je mali petek pred odhodom študentof v Ljubljano, ko smo pogledali malo globje f kozarc i dobili idejo, da Metlika rabi neko ekipo, ki bi obudilo dogajanje - kako, tako. Za naše pojme Klub belokranjskih študentof ne deluje nč fprid Metliki, zat smo razmišljali o odcepitvi (eni bi rekli osamosvojitvi) z možnostjo povezovanja z ostalimi društvi.

I naš prvi večji izziv je biu izbrat ime. Naginjali smo se na razna imena i kratice. DRŠ, RK, RD, DŠM i podobno. Skužli smo, da nam to baš negre i smo rekli: ajde kurc gleda – nazdravje! I f tem trenutku je nekomu poknu kozarc. Čut je blo f štartu: pa to je vse KRŠ. I takrat se je bistrim glavam ponudla ideja, mamo ga!

KRŠ naj bi bla kratica za Klub ruzanskih študentof. Sm smo skužli, da če čemo met nekej za fse Metličane i Metličanke, nesmemo bit klub študentof. Sej sami znate, da je Slovenija centralizirana država, fsi mladi bežijo v žabarijo i moremo vključit vse generacije. Našo zgodbo o uspehu smo mogli malo spremenit. Izkušeni (da ne rečem stari) ljudi so nam dali jako dost nasvetof i en od teh je biu, pa dejte obudit KUD PLAC.

»Kulturno umetniško društvo Plac živi že od leta 2004. Njegov namen je oživljanje starega mestnega jedra Metlike, vnašanje kulturne ideje v miselnost tukaj živečih ljudi, ljudem približati alternativne, kakovostne ustvarjalno-izobraževalne vsebine iz področja kulture, neformalnega izobraževanja, solidarnosti ipd.

Tak nekak je blo vse do začetka KUGE i za tem se je začelo zatišje. Mladi smo se zbrali, da to zatišje obudimo na najbulji možni način.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj