Kdu je reku, da nemorš it v teh čudnih časih na družinski izlet v drugo občino i to pofsem legalno? Smo eno osem klicof morš obavit i lahko kreneš. Tak smo se i mi zmenli i krenli eno petkovo dopoldne. Celo pot smo se kregali kdu je krif, da smo si že drugič zaslužli 10 dnevni oddih, v hiši sred ničega brez fizičnega stika z drugimi. Ja sm rekla, da je krif moj očim, on pa da sm ja. Se vam že sanja o čem govorim?

Ko smo pršli v Novo mesto smo zapeljali v seoski McDrive, no ja, bolj ZDDrive i se počasi pomikali proti okencu. Odprla sm šipo, ona stegnla roko i mi v nos porinla neko palčko. Ni tak hudo kak fsi pravijo, morda je krivo to, da sm si ja ko dete rada stvari rinla v nos. Moj očim je tak z glavo opletau, da se je gospa že jezla i mu rekla, da to tak ne bo šlo. Končno je i njemu uspela porinit to palčko v nos. Moški, ko moški, ko da je blo vmes konec sveta. I smo krenli nazej damuh i se še naprej kregali kdu je koga okužu.

Duma nam je mama kuhala čaj od limonske trave, ki sm ga kupla pr Brdarjevih i mi je res jako fin. Malo sm se sama sebi smilila tak ko skus i ob sedmih dobila sms. I kaj mislite? Itaaaak, round 2, idemoo, samo jakoo, nema predajeee, kovid sm spet fasala. Živim život. Mama je prebrala uno glupo foro na fejzbuki i mi rekla, da sm končno enkrat neki pozitivna. Komaj so minili uni tri meseci pa me je spet našu. K meni se fsi vračajo, al bolezni alpa kaki dečki. Smo se ja nedam.

Recept kak si skuhat duma kafo ko iz kafane:

Zdej ko so že tuk dougo kafane zaprte i v Metliki nimamo kofi tu gou je čas, da vam kot bifša kelnarca zaupam recept kak si lahk duma skuhaš kafo ko iz kafane. Nekarte mi, da jo mamo na bencinski, ki uno je vse drugo ko kafa. Lahko si jo grete v Kurdistan iskat, smo to je deleč. Čepraf čula sm da ma Melibar kofi tu gou. I baje se kafane odpirajo al fseglih, to vam je recept, ki je zmerej dobrodošl.

Glede na to, da duma vrjetno nimaš kavnega aparata ko f kafani rabiš za pripravo le te:

- D s črtico - ezvo
- kafo, ja osebno preferiram barkafe alpa frenk
- mleko (opcijsko) zdej ak si vegan lahk i kak rastlinski napitek
- Malo cukra
- vodo
- šalco
- žlico

Enote neznam, ja to fse po občutku delam i fsakič izpade nikakva.

D s črtico - ezvo z vodo prstaviš na šporhet i greješ dok ne zavre, ondj ta del zdej neznam točno, ki v kafani to aparat naredi al ja mislim da daš v krop eno dve, tri žlice kafe. f tem delu odstaviš d s črtico - ezvo iz ognja i počakaš da ta mešanica malo naraste. Ondej greješ še ene par minut glih tulk da ma okus po zapaljenem. Vgasneš ogenj i pripraviš najpomembnejši del, šalco. I zdej poližeš alpa fino pljuneš v šalco, naliješ to zažgano kafo, malo mleka i cukra. I evoga, kafa ko iz kafane.

Morda sm zajebala vrstni red, ki ja rajši pijem vino ko kafo - neznam kuhat kafe.