Fsakič si rečm kk več nebom pisala za te cajtinge i fsakič me pol nekdu pohvali tk fajn, da mi je že praf nerodno. Naprimer zadnjič v Slamni vasi, pa tk so mi gospe dan polepšale. To je fse kaj ja rabim v životu.

Neznam ak je bivši precednik podeželcof to resno mislu, al se je smo hecau, da bi rad, da jim posvetim par vrstic f teh famoznih cajtingah. Al ja jim bom uresničla to željo, ki itak nimam nč bul zanimivega za pisat.

Pršla sm glumit prek Rdečega križa Metlika prvo pomoč, ki so meli turnir iz odbojke i fuzbala, ak bi kdu nedajbog pau alpa kaj podobnega. Cel cajt sm na velko manifestirala, da se ja ne bo nikomur nč zgodilo, ki priznam, malo sm že pozabla kake prijeme. Al prva pomoč vam je itak skoz improviziranje, tak da v večini primerof nemorš nč zajebat, razn ak kdu pade na hrbet, ne čuti nog pa ga greš pol premikat. Ondj lahk iz paraplegika narediš tetraplegika, sicer pa se trudiš da zaustaviš kako krvavitef, zavaruješ mesto dogodka, stabilni bočni položaj, 30:2 i 112 so najpomembnejše stvari sz katerih zmeraj poštimaš fse. Itak sm dobro zmanifestirala i nikomur ni blo nč. Ajde enkrat je enga nekej štihnlo i sm mela svojih zlatih 50 sekund, ko sm se sprehodila do igrišča i fprašala ak je fse ok. Kljub temu, da je lilo vmes ko iz škafa so se fsi dobro držali. Tak da sm bla bolj ali manj tam za okras i sm lahk tulko bul uživala v družbi podeželcof.

V Gradacu, kjer se začne podeželje nimajo niti signala, to je biu vrjetno razlog zakej so se vrteli komadi iz 2009, ki so sicer pričarali pravo nostalgijo. Ooouuu tunajttt vee kud bi mooor deen frendz, mit mi at d houteeel,… alpa tišina, ki signal za radio ni delau.

Od začetka sm se držala zasebe, ene parkrat so fprašali, da ak smrdijo, da če se zato zasebe držim, mislim kaj ni logično, če so iz podeželja, da smrdijo? Pol sm se navadla na to i sm se malo podružla. Pa morm priznat, da so me punce fajn nasmejale, neke podeželske fore, ki so ble res res smešne. Bi vam napisala smo niso za v javnost, hehe. Sicer je blo res mrzlo ta dan al blo mi je lepo, skor tak lepo, da bi se fpisala med podeželce. Nekaj mi pa je za delat. Če v Metliki fsako društvo propade je pač treba it iz svoje cone udobja. Čakam, da me peljejo za nagrado na brezplačen izlet f Francijo, ki sm tk izvrstno opravlala svoje delo ta dan i da jim polej posvetim kako vrstico več. Ki 12 ur ni dost, da spoznaš nekoga, rabiš fsaj 3 dane, da si ustvariš neko konkretno mnenje. Smo ja mislim, da so podeželci fajn pristni ljudi sz katerimi se maš skus dobro. Bomo vidli, kak bo naslednjič.

Aja, mimogrede 16. 7. 2022, organizira športno društvo Pungart spet športni dan na že fsem znani lokaciji, Pungartu! Ima da fsi pridete kupit eno srečko i sz tem podprete ekipo. Se vidimo!