Na vsebino

Lavra: spomladansko jamrjanje

Počasi se zavedam, da je res leto 2022, čepraf na momente sm še skus v 2019, v glavi si kuham tiktok kavo i si mrmram pesm aj lavju bejbi i počasi me daje i ena kriza, da sm zdej že pravi človek, ki bi lahk sam živu i služu svoj kruh. Nekak zdej razumm vse te besede, da je v srednji šoli blo najlepše. Še rajši bi šla pa v vrtec i jokala, ko me bi toršice silile it spat. Vidim sošolke iz osnovne, ki so že rodile al to me ob pogledu na trenutno situacijo v svetu niti najmanj ne vleče. Ta bejbibum je ratau pravi modni hit. Al dobro, dokler se rodi otrok dvem staršom, ki nudijo temu otroku vso ljubezn, ki jo rabi i so ob njemu, naj ostane to modni hit.

To obdobje po zimi je po moje najgrše i najbolj naporno obdobje, ni več unega decembrskega veselja, vse je sivo, cene so še višje ko bilokdaj, ljudim manjka nek osebni stik, nestrpno se čaka prve sončne žarke i ko pridejo se svet fstavi za par sekund i spet je fse lepo. I tak nekak do poletja, ko fsi pozabimo na svoje skrbi za približno 10 danof, ko mamo dopust. Te občutke bi pomojm lahk narisala z eno krivuljo, ki niha skozi leto. Poleti je gor, jeseni gre dol, decembra doseže vrh i pol padaaaaaa do eno aprila i pol začne spet rast počasi do poletja, ko doseže vrh.

Sej ta deževn april, ki prihaja sploh ni tk slab, mene dž včasih i baš pomirja i motivira. Smo znajte, da ste dali najbolj bedne mesce za letos čez i počasi prihajajo daljši i lepši dani. Za srednješolce se začenjajo zdej aktivne priprave na maturo, ja mam še par izpitof pred izpitnim obdobjem i vaje na faksu fsak dan od 12h do pol devetih zvečer, uni, ki nč ne delajo še dalje nebojo nč delali i uni, ki so na šihtu pa spet prihajajo po danu damuh.

V Metliko res več nč ne prihajam. Hodim na nohte i pršla sm en dan krofe delit i še to sm se tak našemla, da me marsikdu ni prepoznau. Nekak me ne vleče, a niti cajta si ne vzemem. Edino za mojo tamo bi si ga mogla malo več, baš zat, ki gre življenje prehitro mimo tebe. I tama je pouna dobrih nasvetof. Zadnjič sm jo fprašala kak to, da so ona i tati tak dougo skup bli. I bom citirala, kaj mi je nazej na sms odpisala - i da, moja tama zna odpisat na sms-e. “Smo se pogovarjali in sak malo popostili in naprej z magali pocasi napre.” I sz to mislijo zaključujem moj prispevek za te cajtinge, ki bojo itak fsak cajt propale, ki nihče neče več nč pisat.

Živeli!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj