Počasi se zavedam, da je res leto 2022, čepraf na momente sm še skus v 2019, v glavi si kuham tiktok kavo i si mrmram pesm aj lavju bejbi i počasi me daje i ena kriza, da sm zdej že pravi človek, ki bi lahk sam živu i služu svoj kruh. Nekak zdej razumm vse te besede, da je v srednji šoli blo najlepše. Še rajši bi šla pa v vrtec i jokala, ko me bi toršice silile it spat. Vidim sošolke iz osnovne, ki so že rodile al to me ob pogledu na trenutno situacijo v svetu niti najmanj ne vleče. Ta bejbibum je ratau pravi modni hit. Al dobro, dokler se rodi otrok dvem staršom, ki nudijo temu otroku vso ljubezn, ki jo rabi i so ob njemu, naj ostane to modni hit.

To obdobje po zimi je po moje najgrše i najbolj naporno obdobje, ni več unega decembrskega veselja, vse je sivo, cene so še višje ko bilokdaj, ljudim manjka nek osebni stik, nestrpno se čaka prve sončne žarke i ko pridejo se svet fstavi za par sekund i spet je fse lepo. I tak nekak do poletja, ko fsi pozabimo na svoje skrbi za približno 10 danof, ko mamo dopust. Te občutke bi pomojm lahk narisala z eno krivuljo, ki niha skozi leto. Poleti je gor, jeseni gre dol, decembra doseže vrh i pol padaaaaaa do eno aprila i pol začne spet rast počasi do poletja, ko doseže vrh.

Sej ta deževn april, ki prihaja sploh ni tk slab, mene dž včasih i baš pomirja i motivira. Smo znajte, da ste dali najbolj bedne mesce za letos čez i počasi prihajajo daljši i lepši dani. Za srednješolce se začenjajo zdej aktivne priprave na maturo, ja mam še par izpitof pred izpitnim obdobjem i vaje na faksu fsak dan od 12h do pol devetih zvečer, uni, ki nč ne delajo še dalje nebojo nč delali i uni, ki so na šihtu pa spet prihajajo po danu damuh.

V Metliko res več nč ne prihajam. Hodim na nohte i pršla sm en dan krofe delit i še to sm se tak našemla, da me marsikdu ni prepoznau. Nekak me ne vleče, a niti cajta si ne vzemem. Edino za mojo tamo bi si ga mogla malo več, baš zat, ki gre življenje prehitro mimo tebe. I tama je pouna dobrih nasvetof. Zadnjič sm jo fprašala kak to, da so ona i tati tak dougo skup bli. I bom citirala, kaj mi je nazej na sms odpisala - i da, moja tama zna odpisat na sms-e. “Smo se pogovarjali in sak malo popostili in naprej z magali pocasi napre.” I sz to mislijo zaključujem moj prispevek za te cajtinge, ki bojo itak fsak cajt propale, ki nihče neče več nč pisat.

Živeli!