Znate kaj je najhuja majska briga povprečnega Metličana? Ne ni korona, niti kolesarnice, niti to, da ni blo vigredi. Fsak povprečni Metličan, fključno z mano, ma f svoji glavi že cel maj samo eno vprašanje: “kdej bo naš Podgurc odpru gostilno f Križevski vasi?” Odgovora pa ni i ni….

“Jao, da je to moje… ja bi meu odprto že od marca” pravi Pero, “Kaj mu dnar smrdi?” doda Igor, “Podgurc ko Podgurc” zaključi Jani. Dejstvo je, da ljudi iz dana dan šetajo čez vas i se sprašujejo kdaj se bo odprla gostilna, da ne bodo rabli žejni nazej v Metliko. I mi Križevščani se znamo dol z biciklom spustit i malo okurcat našega krčmara, če misli kaj odprt, ki so naše kleti prazne i grla suha, al on se ne da: “samo še tuše, wcje zrihtam pa bom.. aja… pa travo morm pokosit...pa še z managerom se moram zmenit”.

Smo se fsej uspeli zmenit, da je prključu hladilnik, f kerega damo lahko svojo pijačo. Tak si lahko zdej človek popije sok, pivo al pa špricer, če gre gledat kak naša lepotica teče al pa kak uni, ki niso bli nikdar za šport, zdej plezajo po kamnih. Al znate, da je gazda Lukav tak da je skužu, da lahko i to pijačo naprej potrži i spet pade neka kinta.

Al znate kaj.. gostilna se je odprla!! Zdej se mormo pa vsi, ki smo tulko kritizirali odločit, al bomo šli k črnomalcom v Podzemelj, štajercom na Primostek al pa v Križevsko vas. Izbira je jasna.

PS.:. Vsaka podobnost z resničnimi dogodki in osebami je zgolj naključna. Objava ni sponzorirana, pa bi bla žihr.