Kaj majo skupnega Ivica, Dario, Uroš, Srečo, Tonček, Bojs, Andrej i Gonge? To bi vam znau povedat Bojs Vraničar.

Kdaj si se začnu zanimat za muziko na splošno?
To pa že čim sm se rodu, jako rano. To je dost nazej, ja se ni ne spomnem več kdej sm to začnu. Tam 6. - 7. razred sm ja že poslušau i Beatlese i Rolling Stonse. Na plese smo hodili k Omrzlu Joškotu. Drugač pa, z Indust-Bagom, kak se ja spomnem, je to fse skup ratalo tam: 7. - 8. razred, ko so Goran pa Andrej že hodili v glasbeno šulo za kitaro. Meli so akustično kitaro i so pol pr Goranu duma v sobi špilali, ja sm pa hodu k njim poslušat.

Kak pa da si se odloču špilat bobne?

Glej, ko so onidva šibali te kitare, sm ja zravn sedu pa poslušal. Goran je mel tapicirane stole pa navadne stole, ja sm pa po stolih začnu tolčt. Tapiciran stol je bil bas bobn, netapiciran je bil pa verbl. Činel pa ni blo treba, ki je bla to akustična muzika.

Kulko let si biu v Indust-bagu?

Mi neki štejemo tam od osmdesetega leta, ja sm bil tam neki do 2000. V bistvu sm ko član Indust-baga špilal na prvem Novem Roku i na zadnjem, ko je bla glavna grupa že Sidarta. Se pravi to je minilo ene dvajst let. ja sm po zadnjem Novem Roku še eno leto špilal pol pa ne več.

Kak se ti vidi razvoj muzičke scene v Metliki i trenutno stanje?

Ha zdej, prvo ko prvo sm ja malo tak - star - se ne zanimam tulko. Ko drugo, morda je scena močna pa se ne čuje tulko. Preko Bora, sina, znam da so neke tehno zadeve, diđeji i to, kar ni v moji domeni. Lahko rečem, da mi grejo na žifce cajke, ki jih fsi živi zdej poslušajo. Ajde sej, ta muzika je za neke svatbe i sprovode, ne more bit pa to, razumeš, da bi nekdo na vlaku od Novega mesta do Metlike poslušau. Znači: sedi na zicu, plače od tuge, un mu tam nekej popeva i se tak vživi notr da ti ne morem govorit. Neki slovencelj tam: nesretna sam, nesretna; i on to popeva i skorej mu grejo solze na oči.

Sej pravim, neke alter zadeve pa več tolko ne poznam.

Kaj fali v Metliki?

Dosti lučkic je zdej. Veselo. I pitarda kaka pokne.

Ti tudi kaj pokaš petarde?

Ne, ja se pa bojim tega.

Kako je kaj zdravje?

Zaenkrat sm zdraf i to, nimam prigovora.

Kero nadaljevanko gledaš?
Narcos: Mexico!

Kaj te mogoče zanima i kej rad jem? Orehovo potico.

Ču sm da ste šli zadnjič v Črnomelj po krvavice pa jih niste dobili.

Luigi: To je bla sm zajebancija

Boys: Krvavice mam tudi rad, ampak zgleda, da mi jih letos ne bo uspelo jest.

Boys:Ja se vam zahvaljujem na intervjuju, mam jako rad take kratke intervjuje, če bote kaj rabli me smo pozofte.

Hvala ki si pršu.

Luigi: Sej ne bo več, to ti je prvič i zadnjič.

Avtor: Izi Vraničar