Ta teden smo se pogovarjali s Klincih iz Metlike. Niso tak slabi dečki ko se bo morda bralo.

Vprašanje: Kaj ste vi treperi al reperi, i kaj je razlika med tem dvojim?

Lakner: U, eno pravo vprašanje! Pa ja rečem fsem, da sm reper.

CK: Mislim, znaš kaj je fora. Ne bi se tolko omejevau, staari, z unim, reper-treper, nego, staari, sm bul ta hip-hop varijanta, staari moj.

Vprašanje: I kaka je razlika?

CK: A kaj, eno par jih je.

Lakner: Ja je nekej razlik, ena je recimo, da so beati različni, podlage so različne. Trep beati so bulj, kk bi reku, bas je dost bulj prisoten, ne.

CK: Bulj so bobni chopani off, stari, več jih je notr. Content, staaari moj. Če ti delaš trep, staari, moreš malo govorit: drugs, pa pičke, pa take.

Lakner: Kužiš trep se je razviu, trep drugač pomeni, ne. Treperi so bli vbistvu ljudi, ki so predn je obstajala muzika, so vbistvu prodajali droge, i ki so s temu vbistvu filali, neznam i to, da so vn hodili v striptiz klube. To se je v Ameriki itak začelo, ne. V messageu je sigurno velka razlika, pa tudi v namenu. Trep komadi so bul na klub orijentirani, to pomeni da je namen te muzike, da te digne, da prideš v klub, da ga benga, da ga hara, znaš, dost je z drogah povezano, dost je z kurvanjem povezano, dost je z dilanjem povezano.

CK: Smo lahko pa rečemo, da v nadaljnje se bo naša muzika dost bulj bla podobna trepu nego repu.

Lakner: Nekomu, ki ne razume, nekemu laiku, bi reku, da je to trep, ne.

CK: A kurac se je v Sloveniji labelat, zat ki tu so ti old schooleri, i če ti nisi old schooler v Sloveniji, bojo old schooleri te hejtali na puno.

Lakner: Čepraf si dobr, ne.

Vprašanje: Zak ne delate raje PUNK-a?

CK: Ta je dobra, staaari. Prvo, kaj bi rad reku stari je: kdej ti PUNK, al pa če posplošimo, rock muziko, smo mi skus poslušali, nam je skus blo to bulje, mi smo skus bli mnenja, da je rock muzika bla bul kvalitetna ko hip - hop muzika. Smo v rocku so bendi, ki so več tulk nardili, zat ki ta muzika je prisotna že fucking 70 let, znači fse kaj je dobrega narjeno, ti ne boš nč buljega naredu. Rap, hip - hop je pa fucking mlad žanr, ki je v mainstream pršu to al pa lansko leto, ki ma še za rast kile i tu maš spremembo še za naredit.

Vprašanje: Al je morda to zat, ki ne znate popevat?

Lakner: To je biu moj primarni odgovor, čepraf Maj zna popevat.

CK: Za PUNK bi znali popevat. Dejansko je PUNK scena v Metliki d’shiet, ne. Mi smo skus bli: mentalno je dobro bit PUNK, sm lahko delaš kero koli drugo zvrst muzike.

Lakner: Hip - hop je zadnje čase jako PUNK. Ta trap scena o keri smo se pogovarjali je dost PUNK. Ta mentaliteta, Lil’ Pump, te neke mentalitete. ˝Jebeš sistem! Jebe se meni! Mlad sm! Drug addict! Boli me kurac! Pun sm ko brod, staaari!˝

Vprašanje: Kk vam je blo, ko ste skužli, da vas smo 13-letnice poslušajo?

Lakner: Super, to je naša ciljna publika.

CK: Zat ki te 13-letnice bojo tk za pet let, bojo one 18-letnice. I one bojo 5 let tak poslušale i mi bomo ful meli uno, stari, daddy sindrome. Mi bomo tulk stareji takrat i one bojo htele hit at that.

Lakner: Kdo je najbulji reper? Kdo je trenutno najbolj uspešen reper v Sloveniji? Trkaj. Nipke. Matter recimo. Kdo njih posluša?

CK: Realno od vseh ki so realno slavni so jim največji feni 13-letnice, ne.

Lakner: Reku ti bom tak: fsaka publika je dobra. Ak ti mene poslušaš, hvala. Dobiš za pivo.

CK: Zat ki dejansko je bulje, da ljudi začnejo tvojo fucking muziko poslušat, ko so še mladi, stari, da bojo growali up on that, stari. Ne da, stari, te uno začnejo poslušat pr 30-ih.

Lakner: Ja sm tudi pr 13-ih začnu Eminema poslušat.

Vprašanje: Kulk vam še fali, da bote lahko predskupuna za D’CO NA TOBOGANU?

CK: Ja bi tak reku, staari. Naj DNT zorganizira koncert i bomo mi pred njimi i naj so oni po nami. I to je fse kaj mi čemo. Pa bo Metlika vidla.

Lakner: Dobr odgovor, stari. Z veseljem bi bli predskupina za DNT.

Vprašanje: Črnomelj al Metlika?

Lakner: Črnomelj.