Se spomnete, ko sm f prvi številki omenjau kafanske športe. Zdej je to ratalo i več jako resno, zakej se je ustanovu novi šahofski klub v Metliki. Da, praf ste čuli. Fanti so nardili dva turnera več i prej, al zdej so po treh uvodnih sestankih organizirali občni zbor po ideji pou ducata ljudi, a na zbor jih je pršlo en ducat, ajmo rečt. Za začetk pohvalno. Ljudi so postavli na svoje položaje, fsak zna kaj mu je za delat i korak po korak bo to, upam da, uspešna zgodba. Dobrodošli ste fsi, ki si želite matiranja nasprotnikof, al pa napredovanja f šahofski igri, kar je mogoče z igranjem proti dobrim nasprotnikom. Ako ste za, smo pocukejte za rokaf Vinkota Stopara, dobitnika občinske plakete na področju športa pred dveh letih. Srečno fantom i vrjamem, da bo gdo hitu kak cekin unak iz dobre volje. Sej pravijo, da bul srečn je un, ki dava al kak.

A i f taroku se je ekipa spomnla grand slama. To pomeni, da se jih eno 20 zbere enkrat na mesc f kafani za metliške nčkoristi. Da, te so šli bul po domače v zadevo, i kak seveda priliči kafanskem športu, moreš igrat na domačem terenu, se pravi f kafani. Stvar je taka, da fsakič igraš tri igre po 18 rund. Po fsaki igri dobiš nove nasprotnike. Igra se f tri. Fsakemu igralcu se štejejo tri najbulji turniri. Znači na enmu si lahko privoščiš kak slab popoudan, al pa en špričrčk več. Turniri so 4. fsak mesc od januara do aprila enkrat. I pol maja je kao masters za najbuljih 12 igralcof. Po dveh odigranih turnirih so med prvih 12 na lestvici: Janko Rudman - 16 točk, Marko Zupanič poznan pod nadimkom Sudija, Dule Bračika i Đuro Vraničar majo 15 točk, Igor Smolej s 13 točkah, Đankina Popović i Dado Galinac majo 12 pik, Bojan Krajačič i Đigo Brodarič 11, Kičo Puškarič 10 i zadnje dva mesta so fatli Jure Črnič i Majk Virant - poznan tudi pod umetniškim imenom Šlogar Đorđi - z 9 točkah. Dobra pogruntafščina, kn?

I še maškare so prvo soboto v marcu. Znam, da to spada pod temo kulture, samo eni mamo za maškare ''športni dan''. Pametnom dosta!

Avtor: Alen Sodec