Pa smo jo dočakali! Turistična sezona je tu! I tak ko se spodobi z njo pridejo i jako dolge gužve, ki nas vsako leto presenetijo, ko DARS prvi sneg. Te gužve jako smetajo poštenemu metličanu, ki ma bolj al manj otežen dostop do doma ali še huje do gostilne.

O dolgih avtomobilskih kačah pred našo carino je blo izrečeno že jako dosti krepkih i zato ne vidimo smisla, da bi to spet pogrevali, ki je vni že itak dost vroče. Mene osebno je bolj presenetlo nova posodobitev metliških cest. Čim narediš en krog po naših makadamih lahko opaziš (če gledaš) en kup novih omejitev. Očitno je mogla naša občina dobit na nekem razpisu za prometne znake, al pa so »pali iz kamiona«. Ena najbolj takih kontroverznih omejitev je na CBE, od semafora do dolnjega rondoja je po novem treba vozit 40 km/h. Pol po rondoju pa lahko i hitreje, če seveda ni gužve. I naši varuhi so že merli na tem odseku tak, da pazte!

Pa da ne bo kdo reku, da sm ja jako proti tem omejitvam i bi rad divjau čez Metliko. Čepraf res neznam kaj bomo s tem pridobili. Bolj me moti dejstvo, da smo v zadnjih par letih dobili samo en kup novih omejitev. Od omejenega gibanja, ko so nam nardili ograjo na Kolpi, do policijske ure. Od omejitev druženja, do obveznega testa ali cepljenja.

Enkrat je nekdo reku, da bul ko je družba razvita manj omejitev rabi. Ne znam kaj to pomeni za nas… Verjamem, da se da vse zgoraj naštete omejitve rešit na bolj človeški način. Uživajte dokler še lahko!

PS: Namig: Ljudi zavijte nasproti Gere na Gubčevo. Tam je še skos omejitev 50 km/h pa še gužve ni.