Na vsebino

Ozelenitev naše Metlike - Tino by nature

Mladi smo eno veče sedeli na placu i se ob hladnem špričerčku menli malo o Metliki i vsemu kaj pride zdraven. Negdu je omenu, da je na internetih vidu, da bo neka skupina nastala za organizacijo parkof i nasplošne ozelenitve Metlike i tak je debata krenla f to smer. Palo je dost idej pa sm reku da napišem kako, morda kdo i vidi to, pa začne delat kaj na temu.

1. - Zakej nebi namesto tabl, ki prepoveduje psom sranje f parkih postavli smetnjake ki majo gor že vrečke za pasji drek i stem rešli problem ko v drugih državah. (će kdo ne pobere - 100€ kazna i problem rešen).

2. - Treba bi od krožnega (pr pumpi gor) do Gale postavit vsaj nekej smetnjakov. (Morda odma da so te z vreckah za pasji drek) .

3. - Naredit krožno učno pot okoli starega mestnega jedra, ki že postoji, sam karto je treba naredit i še kaj dodat. Pot bi šla: če štartaš od hotela, greš tam proti zdravstvenemu i na unem mostu pred zdravstvenim skreneš levo dol po stopnicah, da prideš do izvira Suhora. Pol greš dalje do izvira Obrh i od tam po uni strmi cesti gor do obrtne zbornice i pol dalje do Jurčka i tam po uni dolini nazej do hotela ( pot se da seveda se podaljšat i spremenit ).

4. - To je povezano isto z gornjim napisanim (f 3. točki). Treba bi naredit karto Metlike z vseh znamenitostih i zarisanimi učnimi poti, ki bi bla dostopna na internetu, po Metliških kafanah i na Ticu.

5. - Cel mestni breg posadit v dogovoru prvo z ljudih ki tam živijo, s komunalo, z občino i ostalih, z nečim kaj bi morda cvetelo (možno dost stvari) enkrat, dvakrat na leto in bi bla atrakcija turistom pa i nam bi blo lepo. Počistit seveda fse i postavit morda kako klopco gor na Breg i stopničke naredit. Ponoči morda kako luč namontirat, da sveti proti gradu i ga naredi še bolj vidnega i zanimivega.

6. - Uredit drugo stran Obrha, zasadit še kako drvo, postavit kako klopco. (morda posadit kake ne nam tulko znane vrste, zdraven dat opis da bo zanimivo ljudim, ki pridejo i nam, ki bomo gledali kak raste).

7. - Uredit park nasproti hotela, preveč je temen i vlažen, morda še malo počistit, bolj pa dodat več klopc.

8. - Posadit več drv na Metliškem kopališču i naredit nove bulje klopi, ki se nebojo razpale takoj, ko se Koupa prvič digne. Odstranit že enkrat une "roštilje" dol i naredit piknik place kak se spada. (A i lahk bi se začelo že enkrat kaj premikat oko hiške i kampa, da to zaživi že enkrat).

9. - Iza grada uredit kake klopce i zasadit kaj da bo ko park, da majo ljudi razlog tam it. (Ponoči morda oko celega grada dat luči da osvetijo grad i tak ga i ponoči nardijo zanimivega, isto bi v dogovoru z lastniki treba na Veselici osvetlit prvo stran bajte da se vidi iz cele Metlike).

10. - Izpod cerkve Sv. Cirila in Metoda naredit kaka igrala za dco i zasadit kaka drva f smislu parka.

Še je blo teh idej al nemorem se zdej spomnit vseh, morda v kerem drugem Ruzancu.

#Metlikadoknevmrem

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj