Uni ki radi potujete znate kak je - treba je jit na izlet i ko je karantena. Tak sm se ja prejšnjo sredo odpravu v kuhinjo. V dnevni sobi se je počasi začenjalo vreme, do fuzbala je blo še cajta, dnar za prevoz sm mel, pa sm šu. A ko se hodi na izlete so i pizdarije, sej znate. Odmah na carini za vn iz dnevne sobe je začnu težit carinik: ˝Kam greš, tu boš ostal i z mano gledal Kud puklo da puklo! Ja morem isto fuzbal cele vikende poslušat... ˝ Ali dobro, z naših carinikih se še da, daš mu dalinc, pustiš več ko pu kokic i dobro je. Pol cariniki od hodnika so bli dobri i na vstopu v državo i na izstopu, problem je bil opet na fstopu f kuhinjo. Opet carina: ˝Kaj boš zdej tu delal, glih sm popucala, fse mi boš zasvinjal!˝

Fsak svetovni popotnik zna, da se splača jajcat po carinah pol ko enkrat prideš na cilj, kuhinja ni razočarala! Iskreno povedano, jasm šu dol smo zato, ki sm ču da se sme notr pušit pr njih, pa da i to doživim. I res, ko sm ti ja pršu tam, odmah fse zakajeno, nivrak da si ga nism prpalu. I pol se lahko avantura i raziskovanje dežele začne.

"Korona i Jesus med rasparbarabadis"

Krenu sm od severa proti jugu, drugače ne moreš, razen če znaš po žlebih plezat. Na skrajenem severu so vrata čez kera prideš iz hodnika, če pogledaš na zahod je odmah hladilnik - dobro hladi, lučka ne dela, založen kobok, morda bi blo treba hitit kako stvar stran preden zgnije. Na vzhodu se razprostira pogled na stekleno kredenco, tam je že več generacij razstavljen starodavni porcelan iz Kitajske, vredno odleda i une fstopnce za 2 evra. Panoramski ogled vzhodnega dela kuhinje se zaključi čisto na jugu, pr mizi. Na mizi je stvai kulko češ, smo za pojes i za popit se ne dobi - to je treba doplačat, ja si nism prvošču. Maš pa tam križank, fajerckof, pepelniof, praznih kozarcof i krožnikof, kak tablet se najde i en kup položnic. Jako lepa izkušnja. Ali najbulje še prihaja.

Južna stran je deleč najlepša - tam je okno. Eni pravijo da je okno za fsak prostor ˝okno f svet˝. I res je. Iz okna lahko vidiš sosednji blok i malo parka, ki se nihče ne igra niti ko ni karantene. Kdu si more odpočinit dušo je to pravi kraj. Tam sm se kr zadržal nekej cajta. Za konc izleta sm šu še na hitrco na zahodno stran. Klasika f fseh pogledih. ČE gremo po zagodni strani od juga proti severu je prvo omara za začimbe i ispod so lonci, pol se začne delovni pult, gor so živila, dol ponve i pribor. pol je šporhet i gor napa, pa umivalnik, ispod je smetje, pomivalni stroj i še malo začimb i posodja. Fantastična arhitektura, priporočam fsem ljubiteljem umetnosti i kulture. Tu sm kupu i spominke, nejveč dobiš za najmanj dnara.

Fsako potovanje se more končat i praf je tak. Kulko ti je lepo f tujini i okuli klapovohat, nejlepše je duma. Na potiv domovino nism mel niti nobenih problemof na meji. Domači cariniki so kumej čakali da pridem, odmah veselje, super, kaj si kaj prnesu. Ja, znalac kak sm, sm normalno prnesu dve sklede kokic. Ene sm mogu na carini pustit, znate kak je. Pol smo se s carinikom fseli, pojeli kokice, pogledali film do konca i spat. Obisk kuhinje priporočam fsem bralcem, splaa se cenovno i dobiš to kaj si iskal.