Na vsebino

Tino: Velka Metlika 3

Od drugega dela o Vlki Metliki je prešlo več stu let. Kdu se sploh še spomne o čemu se je šlo. Treba malo hitit oko nazej v decembrski Ruzanc!

F tem cajtu se je marsikaj delalo. Zametki planof so narjeni, fsak ma svojo nalogo i fsak dela svoj del, ki bo na koncu tvoru celoto - Vlko Metliko!

Evo pa da bote i vi na tekočem. Imena vam nesmim razkrivat al fse drugo lahko sznate. Ak grete kaj mimo Obrha nebote vidli, kak se zlato iz mestne jame nalaga na vozičke, zat ki se to dela na skrivaj i zlato potuje po metliških rovih do ene hiše na Placu. Tam bojo izurjeni metliški kovači izkovali metliške zlatnike, ki bojo del metliškega krokara. To ak niste prebrali f prejšnjem Ruzancu, ne juliskem nego decembrskem, je Metliški krokar denarna valuta Vlke Metlike.

Na Gorjancih so se začela gradbena dela za carino i rampo. Uni kaj se ne vozite f podgurje neznate. Baš na vrhu bo stala carina, to smo več zadnič rekli. Unim kaj bojo šli čez Metliko bojo mogli plačat takso, da bojo šli lahko sploh preko. Tu se bo kamionom računalo duplo. S tem bomo v Vlki Metliki zrihtali ceste i podkupli hrvačke policaje, da nebojo delali gužve na meji! Od turistof bomo meli korist fsi, ne pa tak ko zdej. V Vlki Metliki bomo s tem gnarom nardili Metliške toplice z največjim toboganom! Ak bo ker turist pišau i smetu dok bo šou čez najlepše mesto - Vlko Metliko - ga bojo metliški polcaji, ki bojo f službi ljudstva po tintari fpalili, i še plačat bo mogu, KRETEN! NEMA TU NISMO ZNALI! Za prebivalca Vlke Metlike bojo kazni še huje!

V Vlki Metliki bomo fsi prebivalci živeli ko kralji i nebo nobene faušije! Fsak prebivalc bo prispevau f proračun Vlke Metlike i od tu se bo vzemalo za gradnjo infrastrukture za dobro fseh Metličanof. Od tu se bo zgradila sončna elektrarna i bo dajala elektriko fsem Metličanom. Nekarte se bat, unih kerim nebi hteli dat, ki že majo tak al onak fse zastonj i še bi ti fkrali. Takih v Vlki Metliki nebo!

Meli bomo i svoj štadion i nof kulturni dom. Vrtec bo za fso dco i f šoli se bojo izučili za najpametneje! A i Metliška Koupa bo šla spet f prave roke tak da bo edino mestno kopališče zaživelo, tak kk je blo fčasih!

Ja mislim, da je to za tretji del o Vlki Metliki čist dost. Kmalim bo pršu cajt da postanemo samostojna država i živimo kak sami čemo! Prve finance so isto že tu iz celega sveta i naši kemičari razvijajo različne sisteme za obrambo Vlke Metlike! Itak skus pozabijo na nas, tak da nebojo ni znali da smo odcepli. Ajde bok !

*Fotografija: Priprave na gradbena dela na Gorjancih. (Fotografija je vzeta z FB strani Stara Metlika, kjer pod njo piše: Brigadirji se vkrcavajo na stari a dobri Fap, ki jih je odpeljal proti Trnovcu.)

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj