Na vsebino

10. Tradicionalni mednarodni turnir - Metlika 2017

V počastitev praznika Občine Metlika je v športni dvorani OŠ Metlika v nedeljo potekal že 10. tradicionalni mednarodni turnir v namiznem tenisu, ki gaje organiziral NTK Metlika. Letos se je turnirja udeležilo 52 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške, med katerimi so se pomerili tudi člani NTK Bela krajina.

Kot vedno zelo dobro organizirani turnir je potekal na dvanajstih mizah, kjer sta ga predsednik NTK Metlika, Nikola Ladika in župan Občine Metlika, Darko Zevnik, tudi svečano odprla. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Franjo Capan. Prvo so se pomerili pari, nato so sledili še posamični dvoboji v dveh starostnih skupinah, in sicer do in nad 50 let. Prvo so se spopadli udeleženci po predskupinah po štiri - vsak z vsakim, nato še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Zoran Turk iz Hrvaške, ki je premagal našega člana Jožkota Omerzela, medtem ko je v konkurenci nad 50 let najboljšo igro prikazal Nikola Kašić, prav tako iz Hrvaške. V konkurenci parov sta slavila Jožko Omerzel in Vid Zabukovec iz Novega mesta, ki sta premagala Janija Dražumeriča, ki je igral v paru z Leom Kršovnikom iz Hrvaške.

Turnirja so se udeležili tudi člani iz NTK Bela krajina.

V skupini do 50 let je najboljši rezultat dosegel Jožko Omerzel, ki je enako kot lani osvojil odlično 2. mesto v skupini A. V enaki skupini je Andrej Žvab osvojil med 5. in 8. mestom.

V skupini B do 50 let je Jani Dražumerič klonil šele v finalu, in s tem dosegel 18. mesto v generalni uvrstitvi. Zelo dober rezultat je dosegel tudi Andrej Štefanc, ki si je delil 3. mesto (19., oz. 20. mesto v generalni uvrstitvi) in domov odnesel tudi pokal. Igor Kapš je osvojil med 5. in 8. mestom (med 21. in 24. mestom v generalni uvrstitvi). Albin Efemov, Andrej Kmetič, Edi Grahek in Matej Weiss so zasedli med 9. in 16. mestom (med 25. in 32. mestom v generalni uvrstitvi).

V skupini B nad 50 let je Ivan Klobučar osvojil med med 9. in 16. mestom (med 25. in 32. mestom v generalni uvrstitvi).

Več podatkov in fotografij najdete na NTK Bela krajina (klik na vir spodaj).

Vir: NTK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj