Na vsebino

14. memorialni turnir Mirka Berkopca

Včeraj je v športni dvorani Mirana Jarca potekalo državno prvenstvo v ju-jitsu. Otroci so nastopali v prikazu tehnik. Na tekmovanju je nastopilo 110 tekmovalcev iz sedmih različnih klubov.

Prvo mesto so dosegli: Leon Spreicar, Valentin Kovačič, Benjamin Šarič, Luka Hribernik, Iva Horvat in Antonio Dimovski. Drugi so bili Žiga Matekovič, Neja Žabčič- Grabrijan in Aleksandra Dimovska. Bronasto medaljo pa sta osvojila Rok Milkovič in David Vlahovič.

Sočasno je potekalo tudi tekmovanje za pokal Mirka Berkopca. Tekmovanje za najmlajše priredimo v spomin ustanovitelju kluba Mirku Berkopcu, ki je borilne veščine v Belo krajino prinesel že leta 1991. Mirko se je z ju-jitsom srečal v policijski šoli in po vrnitvi v Črnomelj razširil veščino med Belokranjce. ŠD Ninja, v katerem se naši vadeči učijo samoobrambe in obvladovanja lastnega telesa, deluje že 28 let. Na turnirju se je pomerilo sedem ekip in po šestih letih se je končno pokala razveselila domača ekipa Ninje. Drugo mesto je zasedla ekipa iz Krškega in tretji so bili tekmovalci iz Kočevja.

Vir: ŠD Ninja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj